Vloerlampen

Staande lampen zijn een elegant functioneel element voor ons huis, om op een eenvoudige manier een specifieke ruimte te verlichten, zonder dat installatie nodig is, of om een speciaal ontwerp te bieden dat perfect past bij de decoratieve stijl van de andere elementen van het huis. U kunt kiezen uit een groot aantal merken en soorten vloerlampen, afhankelijk van de sfeer die u wilt creëren op die speciale plaats in uw huis.

Staande lamp

Afhankelijk van de plaats die u wilt verlichten, is het heel belangrijk te kiezen tussen een vloerlamp met een brede lampenkap en een vloerlamp met een smalle lampenkap. In het eerste geval krijgt u een licht dat gelijkmatiger wordt verspreid en een meer sfeervol en diffuus effect heeft, wat meer warmte geeft aan de ruimte. Terwijl, in het tweede geval, de staande lamp een meer specifiek licht uitstraalt dat u kunt richten naar waar het u het beste uitkomt, dankzij de flexibele kop waarmee ze meestal zijn uitgerust om een maximale functionaliteit te garanderen.

Afhankelijk van de ruimte of de sfeer die u in elk deel van uw kamer wilt creëren, zult u echter het ene of het andere type kiezen en deze moeten combineren met andere lampen of oppervlakte- of tafellampen om een volledige verlichting te verkrijgen. Daarom moet u bij de keuze van staande lampen een decoratieve stijl kiezen die in overeenstemming is met de rest van de verlichtingselementen. Op die manier krijgt u een harmonieus geheel tussen hen onderling en met de rest van de elementen van de kamer.

LED-vloerlamp

De soorten LED vloerlampen die we op de markt kunnen vinden, zijn onderverdeeld volgens het scherm, naast de verschillende maten, vormen, waaruit we moeten kiezen, zijn als volgt: Staande lampen met scherm in Japanse stijl: de structuur van dit type lamp of de voet is gecombineerd een scherm gemaakt van papier of een ander type lichte stof zoals linnen. En afhankelijk van het ontwerp wordt het afgewisseld met de voet, wordt het gecombineerd met andere materialen of wordt het rechtstreeks bedekt. Staande lampen met een trommelvormige lampenkap: deze hebben dezelfde opening aan de boven- en onderkant en zijn meestal vrij breed, zodat u een intiemer en sfeervoller licht krijgt.

Staande lampen met kegelvormige lampenkap: de basis is breder en het bovenste gedeelte is smaller, waardoor het licht volledig naar beneden wordt gericht. Ze worden meestal gebruikt in meer traditionele of rustieke decoratiestijlen. Vloerlampen met flexibele kop: dit type vloerlamp is voornamelijk functioneel, dankzij de flexibele kop waarmee het uitgestraalde licht specifiek op een bepaald gebied kan worden gericht. Het kan zeer nuttig zijn als u een leeshoekje hebt, waarvoor u de intensiteit moet aanpassen en een hoogte van 150 cm moet hebben.

Goedkope vloerlampen

Wat vloerlampen betreft, vindt u een veelheid van ontwerpen, waarbij sommige eenvoudiger zijn, maar in staat om een elegant tintje aan uw kamer te geven, of meer traditioneel en in rococostijl, die op zichzelf al een decoratief tintje aan uw huiskamer kunnen geven. Wat echter echt de onderscheidende factor van uw staande lamp zal zijn, is de lampenkap. U kunt van een eenvoudige staande lamp een mooier decoratief en verlichtend element maken dankzij een lampenkap van meer speciale stoffen zoals raffia of katoen en ontwerpen van verschillende types zoals effen, bedrukt of gestanst.

Staande lampen woonkamer

Een van de belangrijkste voordelen van dit type vloerlampen voor de woonkamer of een andere kamer, is het onderhoud zo eenvoudig en gemakkelijk te hebben om de levensduur te verlengen tot het maximum. Het zal alleen nodig zijn om een licht vochtige doek bij de hand te hebben, om stof te verwijderen dat zich kan ophopen, vooral in de zomer om zo lang de ramen open te hebben en de staande lamp te geven wanneer deze is losgekoppeld. Er moet echter rekening worden gehouden met het soort materiaal of stof waarvan de lampenkap is gemaakt, want voor de stof is het handig om een handstofzuiger op laag vermogen te gebruiken om te stofzuigen of, als dat niet kan, een soort stomerij. En voor de rest van de gevallen, zoals papier of perkament, gebruikt u een schone spons of doek, nat en goed uitgewrongen, om vuil te verwijderen.

Staande lamp kopen

Bij het kopen van LED vloerlamp moet u rekening houden met het gebruik dat u ervan gaat maken. U moet niet alleen rekening houden met de plaats waar de lamp komt te staan, maar ook de temperatuur van het licht dat u wilt uitstralen en het type lamp kiezen. Wat de toon betreft, kunt u kiezen tussen warm licht en koud licht, afhankelijk van de sfeer en visuele effecten die u wilt creëren. En wat het type lamp betreft, dat van essentieel belang zal zijn om uw elektriciteitsrekening niet te doen stijgen, kunnen we kiezen tussen halogeen, fluocompact en LED, die het meest worden aanbevolen voor energiebesparing en de afwezigheid van warmte-emissie. Ontdek al onze aanbiedingen en koop uw vloerlamp voor de woonkamer die u altijd al wilde hebben.

 

 

 

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.