Tafellampen

Tafellampen zijn zeer variabele elementen wat het nut betreft, want afhankelijk van de helderheid die zij kunnen uitstralen, kunnen zij worden gebruikt om specifieke zones van een bureau of een ander te verlichten of met een meer gedempt licht om een intiemere of romantische sfeer te scheppen.

Afhankelijk van de toets of persoonlijkheid die u in uw kamer wilt doorvoeren, kunt u in onze catalogus kiezen uit verschillende stijlen tafellampen, variërend van klassiek tot modern en exotisch.

Nachtkastjes

Een van de hoofdkenmerken die het verschil zullen maken bij de keuze van een nachtkastje voor lampen of een ander, is het type scherm. En is dat bij dit soort lampen voor het bureau, tafels of een andere steun, de esthetiek bijna geheel afhangt van het scherm, omdat door zijn grootte de voet of steun niet erg opvallend kan zijn.

Daarom moet u bij de keuze van uw tafellamp bepalen wat de vorm van het scherm zal zijn, het kan kegelvormig, cilindrisch of met verschillende bloemen of geometrische vormen zijn; het materiaal waarvan het gemaakt is, zoals papier, een specifieke stof of plastic en het soort licht, meer gericht of verstrooid en met warm licht of eerder koud.

Andere aspecten die ook van belang zijn bij de keuze van een nachtkastje, maar niet zo differentieel als het type scherm, is de hoogte die het zal hebben, het type verlichtingssysteem of de lichtintensiteit. Wat de hoogte betreft, mag deze, gezien de basiskenmerken van dit type tafellamp, niet te hoog zijn. Vooral als we er omgevingen mee willen creëren, is het handigst dat de lamp van de bedlamp zich onder de ogen van een persoon bevindt, ongeacht of u staat of zit.

Er zijn twee redenen waarom het interessant is met dit aspect rekening te houden. Een daarvan is omdat het bedoeld is om een andere sfeer te scheppen en het niet belangrijk is om de gelaatstrekken van de persoon niet perfect te zien. En de andere, vooral wanneer u de lampen voor nachtkastje naast de bank, fauteuil of een andere, waarin om niet te verblinden het uitgestraalde licht, moet die hoogte lager dan de ogen hebben.

Tafellampen

Het ontstekingssysteem dat we kunnen vinden, onder de verschillende tafellampen, is het traditionele en tactiele. Het traditionele ontstekingssysteem voor tafellampen is een snoer dat u aansluit op het stopcontact in uw huis en met behulp van de schakelaar zet u de lamp aan of uit. Aangezien de technologie in de afgelopen jaren echter aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt, hebben deze zich in verschillende aspecten van ons leven ontwikkeld en in de tafellampen is dat niet minder geweest. Dankzij het aanraaksysteem kunt u de lamp aan- of uitzetten door gewoon de voet van uw tafellamp aan te raken, zonder dat u kabels nodig hebt. Dit maakt het een veel handiger systeem.

Als duidelijk is waar en hoe u uw tafellamp wilt gebruiken, kunt u bepalen welke lichtsterkte u nodig hebt. Als u wilt dat uw tafellamp gericht licht geeft op een specifiek gebied en dus met een grotere intensiteit, moet de lampenkap zeer doorschijnend zijn om het licht door te laten tot waar wij geïnteresseerd zijn. Als u daarentegen alleen een speciale toets wilt geven aan uw lees- of ontspanningsruimte terwijl u naar muziek luistert, zal een tafellamp met een kap van een meer ondoorzichtig materiaal in combinatie met een type design dat het licht niet doorlaat, ideaal zijn om een meer ingetogen sfeer te bereiken.

Nachttafellamp

Los van al deze aspecten moeten we altijd een nachtkastje kopen dat ons in staat stelt alle soorten lampen te gebruiken en dus te kunnen kiezen tussen de lampen die het best bij onze behoeften passen.

Voor het gebruik van dit type nachtkastlampjes kunnen we kiezen voor halogeenlampen, fluocompact of LED. Van deze types is de LED-lamp het handigst, want daarmee verlaagt u het verbruik van uw elektriciteitsrekening ten opzichte van de rest, ongeacht hoe lang u hem gebruikt. Omdat ze minder energie verbruiken, geven ze geen warmte af, wat ze een toegevoegde waarde geeft, vooral als u ze gaat gebruiken voor nachtkastjes of in uw leeshoek, want u zult er vele uren mee doorbrengen. Bovendien is de levensduur langer, zodat u de investering die u in de lamp doet, beter kunt afschrijven.

Voordat u uw tafellamp kiest, moet u altijd bedenken waar u hem gaat plaatsen en welk gebruik u ervan wilt maken, want dat geeft aan met welke andere aspecten u rekening moet houden voordat u tot aanschaf overgaat.