Welke sofastijl is het beste voor mijn wooning.

sofastijl

Voor welke Sofastijl moet u kiezen?

Er is een overvloed aan bankstijlen en het ontwerp dat u kiest voor uw huis zal uw persoonlijkheid laten zien. Het is tijd voor een nieuwe bank! De zoektocht naar de perfecte bank voor u is begonnen. De sofa of hoekbanken zijn essentiële zitmeubelen in de leefruimte. Daarom is het belangrijk om alle opties grondig te bekijken.

Geen zorgen, in deze blogreeks behandelen we het volledige proces in detail. We starten met de voorbereidingen bij het kiezen van de ideale bank, zoals het overzicht van de beschikbare ruimte, de oppervlakte van de woonkamer en het maken van moodboards. Nu is het moment aangebroken om de bank zelf te bekijken. Welke hoekbanken of sofastijlen passen het beste bij jou?

Of u nu een formele woonkamer wilt inrichten met een cabrioletsofa voor een luxe uitstraling, extra zitplaatsen wilt toevoegen met een sectionele bank voor informele avonden, interesse wilt wekken met een klassiek Chesterfield-design, of wilt genieten van de verfijnde elegantie van een Lawson of een modern midden-eeuws stuk, u zult de gewenste bank vinden.

Hoge sofastijl

De afgebeelde cabrioletsofa in een elegante stijl heeft kenmerkende gebogen lijnen. Klassieke varianten hebben korte, zichtbare poten en mooie houten accenten. Een cabrioletsofa is perfect voor mensen die hun woonkamer een formele uitstraling willen geven.

image 3

The Casual sofastijl

Sectionals zijn perfect voor de moderne en ontspannen levensstijl van vandaag. Met modulaire stukken kunt u ze aanpassen aan uw behoeften en beschikbare ruimte. Plaats een eigentijdse sectional in de woonkamer, entertainmentruimte of thuisbioscoop. Voor het ultieme comfort kiest u een sectional met verstelbare rugleuning en voetsteun.

Chesterfield-bank

De Chesterfield-bank wordt gekenmerkt door zijn bruine lederen bekleding, diepe tufting en nagelkopversiering. Deze stijl ontstond drie eeuwen geleden in de Londense gentleman’s clubs en is vandaag de dag nog steeds geliefd. Moderne Chesterfields bieden verschillende stoffen en kleuren om uit te kiezen, en de nagelkopversiering is optioneel. Deze stijl past perfect bij een klassiek interieur en kan een opvallend accentstuk zijn in een eigentijds huis.

Hedendaagse bank

Met een elegante bank kunt u uw verfijning en waardering tonen voor de strakke lijnen van het moderne design uit het midden van de eeuw. Moderne banken uit die periode worden gekenmerkt door taps toelopende, soms conische voeten, vloeiende hoeken en een neutrale bekleding, en symboliseren een prachtig design.

De stijl van deze meubels is afgeleid van de Deense moderne meubels die populair waren in de periode na de Tweede Wereldoorlog in de jaren vijftig. Tegenwoordig geven moderne banken uw huis een tijdloos ontwerp met een klassiek karakter.

Een tijdloze bank…

Het Lawson-bankontwerp met stoffering is ontwikkeld voor financier Thomas Lawson rond de overgang van de 19e naar de 20e eeuw en heeft sindsdien zijn stijl behouden.

De heer Lawson had de voorkeur voor een bank met strakke lijnen en een simpel silhouet, in tegenstelling tot de gedetailleerde Victoriaanse ontwerpen die toen populair waren. De Lawson bank straalt tijdloze elegantie uit en is ideaal voor mensen die hun verfijnde smaak willen tonen.

Ontdek bij maxmeubel een uitgebreid assortiment prachtige bankcollecties. Profiteer van kortingsprijzen en wekelijkse promoties en verkoopacties.

Combineer het zelf

Met de vele keuzemogelijkheden is het mogelijk om de bank naar jouw persoonlijke voorkeur aan te passen. Wil je bijvoorbeeld de modellen van de hoekbank of de loungebank, maar dan met nagels en andere rugkussens? Of ben je op zoek naar een stoere, industriële bank van leer? Alles is mogelijk! Elk model biedt veelzijdige opties, zodat je de perfecte bank, sofa of hoekbank kunt samenstellen.

Ben je al zeker van welke stijl van bank bij jouw woonkamer past? Dan ben je bij maxmeubel aan het juiste adres. Neem gerust een kijkje naar onze volledige collectie van Sofastijlen online!