Bent u op zoek naar sectionele banken? Lees dit eerst.

Sectionele banken, hoekbanken, of in Indisch lingo, ‘L-vormige sofa’s’,

Zijn een geraffineerd alternatief voor het conventionele 3-2-1 bankstel en worden erg populair in hedendaagse stedelijke woningen. In deze gids geven wij u een overzicht van alles wat u moet weten voordat u een sectionele bank in huis haalt.

Laten we beginnen met een aantal mythes te ontkrachten.

Mythe #1: Sectionals zijn het best geschikt voor grote ruimtes

Sectionele banken worden vaak gebruikt in kantoor- en hotellobby’s. Dat is waarschijnlijk de reden waarom we denken dat ze in grote ruimtes thuishoren. Feit is echter dat sectionals, net als gewone sofa’s, verkrijgbaar zijn in verschillende maten en uitvoeringen voor verschillende ruimtes.

Kleinere ruimtes zien er nog benauwder uit als er meerdere meubels verspreid staan. Een beter idee is om een slaapbank tegen twee aangrenzende muren te plaatsen. Zo heb je genoeg zitruimte en blijven het midden van de kamer en twee zijkanten vrij om te bewegen.

Mythe #2: Sectionele banken zijn onhandelbaar en moeilijk te verplaatsen

Dit hangt helemaal af van het soort sectionele bank dat u koopt. Een slaapbank die uit twee grote delen bestaat, is misschien niet gemakkelijk te verplaatsen of te herschikken. Voor kamers waar de indeling min of meer vastligt, is dit een prima optie.

Als u echter het type bent dat graag af en toe de woonkamer opnieuw indeelt, kies dan voor modulaire bankstel, die bestaan uit afzonderlijke stukken die u in elkaar kunt zetten. Zo zit u nooit ‘vast’ aan één opstelling.

Sectionele banken
Sectionele banken

Type sectionele banken


Sectionale bank met chaise-lounge

Dit type bank bestaat uit een 3-zitsbank die in een rechte hoek met een chaise lounge verbonden is. Een chaise lounge, voor de niet-ingewijden, heeft een rugleuning en een zitting die lang genoeg is om uw uitgestrekte benen te ondersteunen. Hier onder Hoekbank ALSTEN zowel links als recht verkrijgbaar.

sectionele banken

Sectionele banken met Ottoman stoffen

Sommige sectionele banken worden geleverd met een beweegbare voetenbank die meestal groot genoeg is om te worden gebruikt als extra zitplaats, of om de lengte van de chaise lounge te verlengen. Hij kan zelfs gebruikt worden als voetensteun of ter vervanging van een salontafel of bijzettafel. Sommige voetenbanken zijn voorzien van opbergruimte, wat hun nut in uw huis nog vergroot.

Omdat het een zeer veelzijdig meubelstuk is, is een voetenbank een goede aanvulling op uw bankstel. Dus als de set die u op het oog hebt geen voetenbank heeft, kunt u overwegen er een apart aan te schaffen.

Sectionals met hoektafel

Sommige sectionals zijn zo ontworpen dat de hoekbank vervangen is door een soort tafel die u kunt gebruiken als telefoonhouder, media-unit of bijzettafel. Het hebben van een hoektafel sluit de mogelijkheid van het hebben van een chaise lounge uit – dus kies welke u liever hebt.

Sectionele banken
Sectionele banken

FACTOREN DIE U MOET OVERWEGEN BIJ HET KOPEN VAN EEN BANKSTEL

  1. Het is belangrijk om het ontwerp van uw sectionele te kennen voordat u het koopt. Kies de juiste soort op basis van de indeling van uw kamer.

Linkerarm met gezicht naar de bank – Als u met uw gezicht naar de bankstel staat, is de lange arm naar links gericht.
Met de rechterarm naar de bank gericht – Als u met uw gezicht naar de bank staat, is de lange arm naar rechts gericht.
Symmetrisch – Aan beide zijden is het aantal zitplaatsen gelijk.
Omkeerbaar – De arm is beweegbaar van links naar rechts.

  1. Bedenk hoeveel mensen de bank comfortabel moet kunnen zitten. Als u vaak gasten ontvangt, zal de woonkamer het centrum van alle activiteit zijn. Er zal dus genoeg plaats moeten zijn voor al uw gasten. Als het een huiskamer voor het gezin wordt, zijn vijf zitplaatsen misschien meer dan genoeg.
  2. Meet altijd uw ruimte op voordat u een meubelstuk koopt. Maak geen gissingen – pak een meetlint en neem de maten op. Het laatste wat je wilt is dat de hoek van de bank een halve centimeter uitsteekt en je elke week een blauwe plek bezorgt.
  3. De woonkamer is de belangrijkste ruimte in huis. Het is de plek waar indrukken worden gevormd en gebroken. Kies dus de kleur en stijl van uw bankstel na veel overleg, want dat is wat de toon van uw huis zal zetten.

U kunt onze collectie van sectionele banken hier verkennen. Laat hieronder een reactie achter als u hulp nodig heeft bij het kiezen van de juiste bank voor uw huis. Alle banken bij maxmeubel klik hier!

De verschillende hoekbanken:

  • Hoekbank. Hoekbank. De klassieke hoekbank is aan beide zijden even lang en beide hoeken zijn voorzien van een rug- en armleuning.
  • L-bank. L-bank. …
  • Loungebank. Loungebank (met chaise longue) …
  • U-bank. U-bank. …
  • Elementenbank. Elementenbank.

Lees ook bankstel online kopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *