Salontafel

Ontwerp uw eigen unieke leefruimte met een elegante salontafel die zowel esthetisch als functioneel waardevol is.

Week aanbiedingen salontafels

Salontafel Augustine

Salontafel Augustine

bekijken
Salontafel Safiya

Salontafel Safiya

bekijken
Salontafel Lou

Salontafel Lou

bekijken
Aanbieding!
79.95
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
559.00
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
199.00
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
139.00
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!

Salontafel Online bij maxmeubel


Salontafel is niet alleen geschikt voor het opbergen van drankjes en snacks: ze zijn ook ideaal voor het plaatsen van tijdschriften en boeken. Voordat u een model kiest, moet u zich een paar vragen stellen:

Hoeveel ruimte heb je nodig voor de koffietafel? Als u een woonkamer hebt met een kleine oppervlakte, moet u ook een kleine versie kiezen voor uw tafel. Voor grote kamers met een bankstel is een tafel niet aan te bevelen, omdat de tafel in deze omgeving snel verloren zal lijken. Onder deze omstandigheden zijn grote, hoekige versies die harmonieus opgaan in het totaalbeeld, de betere keuze.


Welke vorm moet de salontafel hebben?

Salontafels bestaan in ronde, rechthoekige en vierkante versies. Afhankelijk van de inrichting en het gebruiksdoel zijn verschillende uitvoeringen zinvol: vierkante tafels zijn bijzonder geschikt als uw bank een frame rond de tafel vormt. Dit zijn met name U-vormige banken. Ze bieden ook voldoende ruimte voor gasten en nemen door hun korte lengte niet te veel plaats in de woonkamer in. Rechthoekige versies komen het best tot hun recht in woonkamers met een groot bankstel. Ronde versies daarentegen worden aanbevolen voor kleine kamers en zijn een echte blikvanger qua design, maar het nadeel is dat niet veel gasten plaats kunnen vinden rond de tafel.


Hoeveel geld wil je uitgeven aan de tafel?

Er zijn genoeg modellen verkrijgbaar voor wel elk budget. Ook voor starters kunje bij maxmeubel terecht voor een mooi salontafel. Als u een tafel van een hoogwaardig materiaal, zoals massief kernbeuken, in uw woonkamer wilt integreren, moet u rekening houden met een prijs vanaf 200 euro. Designerstukken bevinden zich in een nog hoger prijssegment.


Ontvangt u vaak gasten?

Als u vaak visite krijgt en het zich samen met uw gasten rond de tafel gemakkelijk wilt maken, raden wij zowel uitschuifbare als in hoogte verstelbare tafels aan. Enerzijds biedt dit plaats aan meerdere personen en anderzijds kunnen de gasten comfortabeler zitten.


Heeft u naast de opslagruimte nog extra opslagruimte nodig?

Meubelcombinaties zijn vooral nuttig in kleine flats, omdat de beschikbare bergruimte vaak ontoereikend is. Als u meer ruimte nodig hebt voor uw keukengerei, kunt u het beste kiezen voor salontafels met geïntegreerde vakken onder het opbergblad. Deze kunnen open zijn of voorzien van laden.

De verschillende materialen


Stem het materiaal van de tafel altijd af op de rest van uw meubilair voor een uniforme stijl: Als u de voorkeur geeft aan een rustieke stijl, kunt u het beste kiezen voor een houten tafel. Een glazen tafel daarentegen zorgt voor een geraffineerde uitstraling. Naast deze materialen behoren metaal en kunststof tot de meest gebruikte varianten.

Wij presenteren de verschillende modellen in meer detail:

Houten salontafel

Houten tafel
Elk stuk is uniek door de individuele nerf
Creëert een gezellige sfeer
Het is het beste om behandeld hout te kiezen, want onbehandelde versies zijn gevoelig voor vuil en vocht en vereisen daarom meer zorg
Meest voorkomende houtsoorten: Walnoot, eik, teak, esdoorn en berk


Metalen salontafel

Metalen tafel
Geringe reinigingsinspanning
Steriel uiterlijk
Past goed in kamers met moderne, elegante meubels


Glazen salontafel

Glazen tafel
Bijna onzichtbare look -> bijzonder geschikt voor kamers waar al opvallende, “zware” meubelen staan
Tijdloos en nobel
Gevoelig voor krassen


Salontafel van kunststof / glasvezel

Kunststof / glasvezel
Geringe reinigingsinspanning
Goedkope aankoop
Verkrijgbaar in talrijke kleuren
Afhankelijk van het model, lage kwaliteit uiterlijk

Onderhoud

Aangezien op salontafels vaak drank en voedsel wordt gezet, zijn modellen die gemakkelijk schoon te maken zijn, meestal de betere keuze. Als u met het meubel echter alleen een visuele blikvanger wilt creëren, zijn glazen varianten denkbaar.

Terwijl salontafels van metaal en kunststof geen speciale verzorging behoeven, zijn er enkele aspecten waarmee rekening moet worden gehouden bij houten en glazen tafels:

Houten tafels

Gebruik voor het schoonmaken van uw houten tafel speciale schoonmaakmiddelen die zijn afgestemd op de exacte houtsoort. Het is belangrijk dat u de instructies op het etiket zorgvuldig leest: Als u zich niet aan de dosering houdt, kan het hout worden aangetast.
Als er watersporen op uw houten tafel staan, kunt u die verwijderen met een mengsel van water en spiritus. Daarna moet u de betreffende plek met een poetsmiddel insmeren.


Voor gelakte oppervlakken worden alleen milde middelen aanbevolen.
Voor scheuren of krassen in het hout kunt u het beste houtplamuur uit de bouwmarkt gebruiken. Deze zijn verkrijgbaar in bijna alle houttinten.


Glazen centertafels

Niet schoonmaken met water: dit kan strepen op de tafel achterlaten. Speciale glasreinigers die kalkaanslag voorkomen zijn beter.
Breng de reiniger altijd in gelijkmatige cirkels aan.
Daarna is een poetsbeurt nodig om strepen op het glas te voorkomen.

Dingen om uit te kijken voor het kopen van salontafels online


Er zijn tal van ontwerpen en stylen online beschikbaar, maar het is altijd belangrijk om te kijken voor een aantal factoren. Hier gaan we:-

  1. Vorm: Kies de perfecte salontafel als per Uw ruimte. Zoals u het plan voor uw woonkamer te ontwerpen, na te denken over de beste vorm center tafel of salontafel dienovereenkomstig. Heeft u kinderen of huisdieren? Is het een grote kamer, een kleine of een smalle? Dit zijn enkele zaken die de vorm van de tafel bepalen. Een ovale of ronde vorm is ideaal als je kinderen of huisdieren hebt. Een ronde geeft iets meer ruimte om rond te lopen, omdat de salontafel een bocht maakt weg van het tv-meubel. Met behulp van een rechthoekige vorm salontafel en het toestaan van ongeveer 20 centimeter tussen de tafel en andere meubels zal u de juiste hoeveelheid ruimte om te lopen.
  2. Grootte: Na het finaliseren van de vorm, moet u ook de grootte van de tafel beslissen. De tafel mag niet lager zijn dan 2-3 centimeter van de zitting van uw bank. De standaardhoogte voor een salontafel of middentafel is 40-50 cm en past goed bij een bank met standaardafmetingen.
  3. Functionaliteit: De kwaliteit om het doel te dienen. Een ander belangrijk aspect om te weten is wat het primaire gebruik zal zijn van uw tafel. Moet het opbergruimte bieden of meer decoratief zijn? Hoeveel opbergruimte is voldoende? Deze hebben planken of laden om alles op te bergen, van uw kleine snuisterijen tot die stapel tijdschriften die u op zondag leest.
  4. Materiaal: Over materialen gesproken, hout heeft zijn klassieke charme. Houten tafels zijn het duurzaamst van allemaal. En als je voor een houten tafel gaat, kies dan altijd massief hout zoals Indisch palissander of Mango, want deze zijn vrij sterk en stijf. Bij maxmeubel.nl zult u een verscheidenheid aan houten centertafels tegenkomen, verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, zoals honing en walnoot, die zeker bij elke inrichtingsstijl zullen passen.
  5. Budget: De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen voordat je gaat winkelen voor tafels is dat Wat is uw budget? Na het bepalen van het bereik, maak een filter van de prijs en selecteer uw smaak.


Wat is de perfecte maat?


Idealiter is een salontafel niet groter dan tweederde van de totale lengte van uw sofa en moet hij even hoog zijn als uw sofa of lager. Lage salontafels zijn echter niet ideaal hou rekening met de max hoogte van uw sofa. Wil je toch een lage model neem dan een paar bijzettafeltjes zodat je er gemakkelijker bij kunt.

Kleine tafels zijn ideaal als de zitgroep intiem is of als er niet genoeg ruimte is. Het is ook geweldig voor gezinnen met kinderen omdat kinderen ruimte nodig hebben om te spelen. Grote tafels zijn de moeite waard vanwege het gemak dat ze bieden, als er voldoende ruimte beschikbaar is. Kamers zien er krap uit als er te veel meubelelementen in één ruimte staan.

Salontafel met opbergmogelijkheden?


Multitasken of niet multitasken, dat is de vraag. Moderne huizen hebben beperkte ruimte en u hebt slimme meubels nodig die iets meer doen dan waar ze voor gemaakt zijn. Een eettafel die voor vier personen is gemaakt, maar tot acht personen kan worden uitgebreid, is bijvoorbeeld een zegen voor moderne gezinnen. Op dezelfde manier zijn salontafels met opbergruimte een geweldige vondst.

Er zijn meerdere varianten met opbergruimte. Er is er een met een eenvoudig rek voor kranten of tijdschriften onder het bovenblad. Er zijn anderen die zijn ontwerper centertafels met opslag die een kleine lade die uittrekt waar u kunt leuke mementos en curiosa items weer te geven hebben. Ook de zijkanten worden vaak gebruikt bijvoorbeeld een flesje wijn handig toch.

Er zijn ook tafels met vakkenplanken voor boeken en tijdschriften. Waar je ook voor kiest, zorg ervoor dat je een centertafel met opbergruimte koopt die gemakkelijk stofvrij te houden is. Omdat de tafel deel uitmaakt van het meubilair van de woonkamer, staat hij in een zeer zichtbare zone. Het is niet gemakkelijk om een houten salontafel met opbergruimte schoon te houden.

Houd deze topfactoren in gedachten wanneer u online een salontafel of eettafel koopt bij maxmeubel woonkamer meubels. Veel plezier met winkelen!

terug naar home pagina