Oplossingen voor kleine ruimtes wat zijn de opties!

Oplossingen voor kleine ruimtes

Oplossingen voor kleine ruimtes

Of het nu gaat om het inrichten van een gezellige leeshoek, het omtoveren van een kleine logeerkamer of het uitproberen van de nieuwste kleurrijke stoffentrend, het zijn de kleinste zitjes die de grootste impact hebben.

Beperkte ruimte vraagt om slimme oplossingen en onze ruimtebesparende zitmeubelen hebben een aantal slimme ideeën. Heeft u geen ruimte voor een volwaardige bank? Geen probleem! Door het gebruik van fauteuils en kleinere zitopstellingen verandert een kleine, onbeminde ruimte in een ruimte waarvan u zegt: “laat me hier alsjeblieft niet weggaan”.

Hoe kunt u het beste uit uw ruimte halen?

Fauteuils


Als je een kleine ruimte te vullen hebt, zoals de hoek van je woonkamer, een hal of slaapkamer (waar hij ook dienst kan doen als handig droogrek), is een fauteuil de perfecte manier om die oneven vierkante meter een welkome bestemming te geven.

Kies voor een echt statement stuk met een ontwerp dat zich onderscheidt van de rest van het meubilair. Een fauteuil met een opvallende vorm, zoals onze Iggy met zijn zwierige armen, is ideaal.

U moet ook rekening houden met de verhouding tussen zitting en ruimte. Grote, comfortabele armleuningen zien er misschien uitnodigend uit, maar nemen ze echt ruimte in beslag die u niet kunt missen? Strakke, meer eigentijdse ontwerpen met slanke armen of zelfs zonder armen maximaliseren de kussenruimte.

Oplossingen voor kleine ruimtes
Oplossingen voor kleine ruimtes

Verdeel de ruimte

Een kleine ruimte lijkt het grootst als er zo min mogelijk muren zijn. Door kasten te gebruiken om de ruimte te verdelen, kan je een ruim gevoel creëren en tegelijk verschillende ruimtes van elkaar scheiden. Het mooiste is het als je hiervoor kasten gebruikt die op maat gemaakt zijn, dit om te voorkomen dat het rommelig of krap lijkt.

Oplossingen voor kleine ruimtes
Oplossingen voor kleine ruimtes

Minimaliseer

Het klinkt simpel: hoe minder meubels er in een ruimte staan, hoe ruimer het lijkt. Toch wordt deze techniek lang niet door iedereen toegepast. Kijk nog eens kritisch naar je meubels, en vooral naar je decoraties: waar kan je echt niet zonder, en wat kan er eigenlijk wel weg? Vind je het moeilijk om dingen weg te gooien? Probeer dan eens om alle overbodige decoraties tijdelijk weg te zetten, en bepaal na een paar weken welke spullen je terug wil zetten en welke weg kunnen blijven.

Voetenbankjes


Een fabelachtig veelzijdig voetenbankje is een extra comfortabel platform dat precies kan worden wat u nodig hebt wanneer u het nodig hebt.

Een extra zitplaats als je gasten hebt? Check. Een bijzettafeltje voor je kop thee en tijdschrift? Check. Of zelfs een plek om je voeten te laten rusten aan het eind van een lange, zware dag (een schok, dat weten we, hier had je nooit aan gedacht!).

We bieden ook een collectie opberghoezen aan, zodat hij zijn plaats in uw huis echt kan verdienen en een altijd benodigde plek kan bieden voor reservekussens, dekens, boeken, geheime snacks. De keuze is aan u.

Oplossingen voor kleine ruimtes
Oplossingen voor kleine ruimtes

Loveseats


Als u ooit een sofa heeft gezien en dacht “Was die maar wat kleiner”, dan hebben wij goed nieuws voor u! Een loveseat is de ideale tussenmaat om in stijl te knussen zonder afbreuk te doen aan het aantal zitplaatsen.

Dus of je nu met z’n tweeën zit of gewoon lekker languit (je weet dat je het verdient), een loveseat voegt verfijning en functionaliteit toe. En omdat hij minder imposant is, kun je altijd dapper zijn met felle kleuren of stoffen met patronen, want hij zal de kamer niet overheersen. Het beste van twee werelden!

Oplossingen voor kleine ruimtes
Oplossingen voor kleine ruimtes

Licht en wit geeft ruimte

Op de foto hieronder zie je een studio die maar 70 m2 groot is, maar toch allesbehalve krap lijkt. Doordat bijna alles in het interieur wit is, en doordat eigenlijk alle tips hierboven zijn gebruikt lijkt de ruimte veel ruimer dan hij eigenlijk is. Er is bovendien een doordacht lichtplan toegepast, met ingebouwde lampen, waardoor de ruimte nog eens versterkt wordt. Oplossingen voor kleine ruimtes paar handige tips voor jou.

Oplossingen voor kleine ruimtes
Oplossingen voor kleine ruimtes