Wat is nou Minimalistisch wonen hier de beste tips 2021

Minimalistisch & comfortabel wonen

Minimalistisch wonen de beste tips voor gezellig wonen.

Minimalistisch wonen, tegenwoordig wordt ons dagelijks leven vaak gedomineerd door stress. Het is dus des te mooier als je na het werk thuis komt dat je niet direct overspoelt met prikkels. Een minimalistische inrichting is dus niet alleen een levende trend, maar ook een levenshouding die het dagelijks leven vertraagt.

Het is de zogenaamde kunst van het weglaten. Maar iedereen die wel eens eenvoudige dingen als zijn of haar garderobe heeft geregeld, weet dat het principe van minimalisme in een appartement niet van de ene op de andere dag kan worden toegepast. We laten je een paar tips zien die het je makkelijker maken om op te ruimen en je meer te vertellen over het Minimalistisch wonen.

Minimalistisch & comfortabel wonen
Minimalistisch wonen

Minimalistisch wonen – waar komt de trend vandaan?

De term “minimalisme” verscheen voor het eerst in de kunstgeschiedenis in 1965. Daar was het de overkoepelende term voor het werk van een aantal Amerikaanse kunstenaars. Ze creëerden sculpturen in de vorm van geometrische lichamen die niet bedoeld waren om de geschiedenis of symbolen weer te geven. Wat je ziet is wat je ziet.

De ruimtelijke referentie van de Minimal Art suggereerde dus dat de kunststroming zich ook in de richting van design en architectuur bewoog. Het was eind jaren zeventig de overstap maakte van minimalistische sculpturen naar minimalistische meubels en daarmee de trend van de minimalistische inrichting inzette. Wat destijds echter sterk bekritiseerd werd en zelfs werd afgewezen, is nu wijdverbreid. Minimalistisch wonen.

Minimalistische inrichting wat houdt het allemaal in?

Als u uw huis op een minimalistische manier wilt inrichten, is de vraag wat dit alles inhoudt essentieel. In tegenstelling tot andere woontrends kan deze vraag alleen door u worden beantwoord. Want alleen als je alles wat overbodig is uit je huis verbant en je huis alleen inricht met wat je echt nodig hebt en wat belangrijk voor je is, dan zul je minimalistisch leven.

Minimalistische wonen opzet Tips – algemene tips

Wat heb ik nodig? Een eenvoudige vraag, maar wel een die bijzonder moeilijke beslissingen met zich meebrengt. Dus voordat u begint met het uitzoeken, moet u uw hele huis, kamer voor kamer, goed bekijken. Pak een potlood of pad en ga door elke kamer. Maak een notitie van alle meubels of accessoires waarvan u merkt dat u ze niet zeker weet of u ze nodig heeft.

Nadat u de eerste ronde door uw huis heeft gedaan en alles heeft opgeschreven, gaat u nogmaals door het hele huis en beslist u of de betreffende dingen een “misschien” krijgen of zeker op de “weg”-lijst komen te staan. Het is het beste om alle woonaccessoires die op beide lijsten staan te verzamelen en ze te sorteren op “misschien” en “weg”.

Minimalistisch meubilair

Minimalistische meubels moeten zonder veel franje zijn. Een hoogdravende kroonluchter is bijvoorbeeld niet minimalistisch en moet worden vervangen door een eenvoudige pendelarmatuur. Misschien heeft u een kast die alleen maar versierd is met decoratie en eigenlijk meer dient als stofvanger dan dat het een praktisch nut heeft – ook dit moet niet worden opgenomen in het minimalistische leven.

Ook de Kleuren

Als u uw huis op een minimalistische manier wilt inrichten, is het belangrijk dat uw muur- en accessoirekleuren geen bonte mengeling zijn. Zo behoudt u een rustig totaalbeeld en kunt u het minimalisme perfect in praktijk brengen op een kenmerkende perfecte manier. Kies voor pastel tinten wit, grijs of beige en combineer slechts enkele, iets sterkere nuances. Bijvoorbeeld met uw schilderijen of uw bankkussens.

De keuken minimalistisch inrichten?

In de keuken zou je bijna denken dat je alles nodig hebt wat daar te vinden is. Maar wees eerlijk – wie heeft er niet minstens één plank of lade in de keuken die half vol is? Voor mij persoonlijk is het de plank met de lunchboxen. Bovendien zitten er veel spullen in de voorraadkasten die je soms niet eens meer in gedachten hebt. Dus als u uw keuken op een minimalistische manier wilt inrichten, dan moet u hier ook alles uitzoeken wat u niet meer nodig heeft.

Minimalistisch meubilair voor de keuken is het beste zonder franje. Gesloten kasten brengen ook meer rust en orde. Als je een beetje decoratie in de keuken mist, wat dacht je dan van iets nuttigs, zoals plantenpotten met verse kruiden? Deze hoeven geen onnodige ruimte in beslag te nemen op uw oppervlakken, maar kunnen eenvoudig met beugels aan de wand worden gemonteerd. Een beetje groen zal uw keuken onmiddellijk oppeppen.

Minimalistisch wonen inrichting in de woonkamer

Minimalistische meubels met duidelijke lijnen en vormen zijn een absolute must – vooral bij de inrichting van de woonkamer. Minimalistische meubelen moeten bij voorkeur altijd een functie hebben en niet alleen als decoratieve accessoires worden beschouwd. Misschien heeft u een plank in uw woonkamer die puur voor decoratieve doeleinden wordt gebruikt? Dan moet u overwegen of u een echte functie voor de plank kunt vinden of dat u zich ervan moet ontdoen. Functioneel meubilair zoals een slaapbank, die meestal nog meer opbergruimte heeft, is bijzonder praktisch.

Bovendien: Hoeveel dekens en kussens liggen er op de bank? En wat staat er eigenlijk op je salontafel? In het algemeen: Minder is meer. Beperk je tot het wezenlijke.

Minimalistische meubels worden gekenmerkt door duidelijke lijnen aan de ene kant en aan de andere kant door lichte, vriendelijke kleuren. Deze tinten zorgen voor een licht en optisch groter interieur. Je kunt je minimalistische woning inrichten door eerst de meubels in je interieur te zetten. Of wat dacht je van minimalistische decoratie. Een minimalistische inrichting is het begin van een woning die helemaal in deze stijl ondergedompeld is. Minimalistisch wonen

De verlichting in een interieur is overwegend aangenaam en rustgevend. Soms wordt het aangevuld met natuurlijk kaarslicht of waxinelampjes. Staande schemerlampen worden toegepast wanneer ze geen uitbundige vormen hebben. Directe spotverlichting wordt niet aangeraden in een minimalistische interieur wegens te helder. Inbouwverlichting wordt vaak op de muren gericht om zo een warme en sfeervolle gloed te krijgen.

Minimalistisch & comfortabel wonen
Minimalistisch wonen

RAAMDECORATIE VAN NATUURLIJKE MATERIALEN

Houten jaloezieën of lamellen, maar ook vouwgordijnen van een lichte stof behouden het strakke uiterlijk. De muren in het interieur kunnen gedecoreerd worden met panelen van natuurlijke materialen. Soms zie je ook donkere spiegels terug die bijdragen aan een luxe doch rustige sfeer. Minimalistisch wonen is licht een van de belangrijkste aandacht punten.

De kracht van natuurlijk licht

Natuurlijk licht speelt een grote rol in een minimalistisch interieur. Grote raampartijen zijn dan ook een echte must. Ontbreken deze grote ramen in jouw huis, maar streef je er wel naar om een minimalistische woonsfeer neer te zetten?

Kies dan voor sobere lampen. Dit kunnen inbouwspots zijn of hippe LED-strips die je op strategische plekken netjes weg kunt werken. Je kunt daarnaast natuurlijk ook kiezen voor mooie hanglampen en vloerlampen. Zorg er in dit geval voor dat de lampen strakke vormen en een neutrale kleur hebben. Minimalistisch wonen is licht een van de belangrijkste aandacht punten.

Planten. Kan het wel of kan het niet?

Ook wat betreft het groen in huis, kun je er bij de minimalistische woonstijl het beste voor kiezen om één mooie grote plant toe te voegen dan om verschillende kleine planten te kiezen. Is de plant daarnaast ook nog relatief strak en gestroomlijnd? Dan past deze helemaal binnen jouw nieuwe minimalistische interieur. Minimalistisch wonen

Houd het simpel

Nu je alle stappen bent doorlopen, is het tijd een stapje terug te doen. Herhaal ‘houd het simpel’ voor jezelf. Houd de kleuren rustig, haal alles wat niks toevoegt uit het zicht en houd ‘less is more’ in gedachte. Dat gezegd hebbende: je nieuwe interieur hoeft niet saai te zijn. Als je het goed aanpakt, is een minimalistisch interieur juist warm, rijk en uitnodigend.

Maxmeubel wenst je veel plezier met Minimalistische inrichten van je woning.

Minimalistisch wonen
Minimalistisch wonen