Handige tips om Lederen meubelen verzorgen.

lederen meubelen

Lederen meubelen behandelen en verzorgen.

Het kopen van lederen meubelen voor de woonkamer of slaapkamer is een prachtige manier om een vleugje elegantie en comfort toe te voegen aan uw interieur. maar leder vereist speciale zorg om zijn unieke schoonheid voor de komende jaren te behouden. dus voordat u gaat winkelen voor een prachtige stoel en voetenbank die perfect past bij uw Hooker Meubelset, neem een kijkje op de volgende tips over hoe u het leder moet verzorgen:

  1. Houd dit materiaal uit direct zonlicht om verbleking, overmatige droogte en barsten te voorkomen.
  2. Zodra uw nieuwe stoel of bank naar uw wens is geplaatst, moet u proactief zijn om het stuk te behouden door het te behandelen met een lederen beschermer.
  3. Gebruik nooit zeep of wasmiddel om lederen meubelen te reinigen, want zelfs de mildste producten zullen na verloop van tijd schade veroorzaken.
  4. Hoewel op olie gebaseerde reinigingsmiddelen misschien een goed idee lijken, kunnen ze uw lederen meubelen bevlekken en de kleur veranderen.
  5. Voor een lichte reiniging veegt u eenvoudigweg met een zachte doek om stof, vuil, haren van huisdieren, kruimels en ander vuil te verwijderen. u kunt voor deze taak ook een stofzuiger met een zachte borstel gebruiken.
  6. Neem de stofzuiger zo snel mogelijk op of maak vlekken om te voorkomen dat er vlekken op de stofzuiger komen.
  7. Voor vettige morsingen, bestrooi het aangetaste gebied eerst met maïzena of talkpoeder en veeg het daarna weg met een schone, droge doek.

Nu u weet hoe u lederen meubels moet beschermen, conserveren en verzorgen, gaat u naar maxmeubel.nl om te zoeken naar stukken die bij uw inrichting passen. Terwijl u daar bent, moet u zeker onze max meubels opruiming pagina’s voor geweldige aanbiedingen voor lederen stoelen en voetenbanken die u in staat stellen om uw huis voor minder in te richten.

lederen meubelen
lederen meubelen

Stinkende lederen meubels

Ook nieuwe meubels kunnen een geur verspreiden die niet fijn is om waar te nemen. Gaat het om een nieuwe lederen bankstel dan zult u de omgeving waar de bank staat goed moeten ventileren en doorluchten.

Bij de aanschaf van een stoffen bank wordt de geur vaak veroorzaakt door de gebruikte vulling. Dit is meestal het geval van producten uit landen met minder strenge milieu eisen dan in Nederland of België. De geur die dan wordt verspreid is formaldehydegas. Zord ervoor dat de ruimte goed ventileert en doorgelucht word. Dit FCKW vulmiddel is in Nederland en België verboden!

Lederen meubels ontgeuren

Zelf uw lederen meubels ontgeuren? In sommige gevallen kunt u de geur zelf helemaal wegkrijgen zoals eerder gezegd de leren bank goed te reinigen met leder ontvetter. Maar dat is helaas niet altijd het geval . Hier twee tips om het dan alsnog te proberen.

Baking soda

Baking soda zou een goede oplossing kunnen zijn. Natriumbicarbonaat wordt behalve gebruikt in de keuken om te bakken, ook gebruikt om een bank te ontgeuren.

In een plaatselijke supermarkt kunt u Baking Soda kopen. Het poeder verspreidt u over de bank en laat het een dag zijn werk doen. Volgende dag zuigt u het poeder met de geurmoleculen op. Mocht de geur heel erg zijn kunt u het een aantal keer herhalen net zolang tot u tevreden bent.

lederen meubelen
lederen meubelen

Schoonmaak azijn

Deze mogelijke oplossing die ik voor u heb is witte schoonmaak azijn. Snij het zwarte onderdoek onder uw bank weg. En zet enkele schaaltjes schoonmaakazijn onder de bank. Ook dit werkt geur absorberend.

Gebruik enkel witte schoonmaak azijn niet de appel azijn!! Test altijd eerst een klein stukje uit. Voorbeeld begin aan de achterkant om zo te kijken wat het effect geeft. Of op een onopvallende plek! Alle tips en adviezen nooit zomaar klakkeloos overnemen.

Bij twijfel en of u kunt het niet doen dan is het beste om een expert ue lederen meubels te laten reinigen.

Maxmeubel heeft ook professionele reinigings middelen voor lederen meubelen. Kijk eens bij onderhoud meubelen.