kerstdecoratietrends welke trends

maxmeubel

Ontdek de nieuwste kerstdecoratietrends en vind inspiratie voor een gezellig en elegant kerstfeest.

De kersttijd komt eraan, wanneer het buiten koud wordt en er sneeuwvlokken uit de lucht vallen. Voor veel mensen is Kerstmis de meest geliefde periode van het jaar. Maar dat is niet alles! Kerstmis is ook de favoriete tijd voor veel Nederlanders om hun huizen te versieren.

Tijdens de kerstperiode willen we onze eigen vier muren omtoveren tot een feestelijk schouwspel en de kerstsfeer delen met anderen. Maar waar kunnen we de beste kerstversieringen kopen? Wat zijn de kleurtrends voor Kerstmis van dit jaar? En wat zijn de kerstdecoraties die in de mode zijn?

Met maxmeubel creëer je een feestelijke kerstsfeer in je woning. Laat je inspireren door onze meubelwinkel, ontdek de nieuwste kleurentrends en profiteer van handige tips en trucs. Geniet ervan!

Kerstdecoratietrends

Wat zijn de kersttrends op het gebied van decoratie dit jaar? Je kunt natuurlijk vasthouden aan de traditionele klassiekers zoals rood, groen en goud, of je kunt meegaan met de nieuwste trends op het gebied van kerstdecoratie. Of het nu gaat om de woonkamer, de gang of het hele huis, heldere vormen en strakke lijnen zijn helemaal in. Minder details en bloemen zijn populair. Ook ruwe materialen zoals hout in combinatie met een gouden glans zijn dit jaar trendy, evenals grote decoratieve figuren en stijlvolle en grappige kerstboomversieringen.

LED-kaarsen en LED-lampen zijn dit jaar de sterren als het gaat om kerstverlichting! Ze blinken uit in energiebesparing, duurzaamheid en efficiëntie. Ideaal voor het verlichten van ramen, kerstbomen en alle andere hoekjes van uw huis.

Kerstdecoratietrends
Kerstdecoratietrends

De kleurentrends

Wilt u kerstmis in lijn met de nieuwste trends vieren, let dan niet alleen op de decoratie-ontwikkelingen, maar ook op de kleurentrends van dit jaar! Belangrijk om te onthouden: u moet natuurlijk zelf tevreden zijn met de kleuren van uw decoraties. Als de kleurentrends van dit jaar u niet aanspreken, wees dan gerust om terug te keren naar de klassiekers.

Onze kerstdecoratietrends bevatten dit jaar kleuren zoals zilver, bordeauxrood en roze. Vrouwen kunnen genieten van het gebruik van deze kleuren, terwijl mannen kunnen scoren met eenvoudige zilveren kerstversieringen. Vintage decoratie blijft populair, met de nadruk op grote figuren zonder veel details. U kunt al deze decoraties vinden in onze online meubelwinkel.

Kerststemming voor iedereen

Om ervoor te zorgen dat ook andere mensen kunnen genieten van je kerstversiering, is het essentieel om de ramen te decoreren. Op die manier kun je de voorbijgangers onbewust in de kerstsfeer brengen.

U kunt verschillende kerstversieringen gebruiken zoals prachtige kerstbogen, extra kerstgordijnen en decoratieve figuren zoals grote herten en reeën. LED-kaarsen in het raam zijn een veilige optie en zorgen ervoor dat uw gordijnen niet in brand vliegen. Als u geen gordijnen wilt gebruiken, zijn slingers en sprookjesachtige verlichting langs de ramen ook geschikt. Dit jaar moet u streven naar elegantie en vermijd sneeuw op de ramen. Dit zijn de kerstdecoratietrends.

maxmeubel
Kerstdecoratietrends

Geen feest zonder kerstverlichting

Tijdens Kerstmis is er een betoverende sfeer van kaarslicht, flikkerende lampen en magie. Het versieren met verschillende soorten verlichting, zoals sprookjeslampen, kaarsen en lantaarns, draagt bij aan deze warme en magische ambiance. Er is geen limiet aan de hoeveelheid kerstverlichting die je kunt gebruiken!

Kerst tafel versiering

Wanneer u van plan bent om uw vrienden of familie uit te nodigen voor het kerstdiner, is het essentieel om voldoende kersttafelversiering te hebben. Dit omvat feestelijk servies – wellicht behoort u tot degenen die speciale serviezen bewaren voor Kerstmis en bijzondere gelegenheden. Het is nu het moment om dit speciale servies tevoorschijn te halen en uw kerst tafel ermee te decoreren.

Dit jaar past een effen tafelloper in trendy zilver- of bordeauxroodkleuren perfect onder het servies. Een no-go dit jaar is ouderwets, namelijk een compleet tafelkleed met engelen en anderen. Nadat het serviesgoed op de tafelloper of lege tafel is geplaatst, kunnen er enkele decoratieve figuren worden toegevoegd. Trendfiguren van dit jaar zijn herten, decoratieve kommen en dennenbomen. Het is ook altijd leuk om te versieren met clementines, sinaasappels en noten.

Kerstversiering die je niet moet doen!

Een andere absolute afkeuring voor ons is het gebruik van echte waskaarsen op de kerstboom! Dit behoort tot het verleden, omdat er nu tal van betere alternatieven zijn, zoals LED-kaarsen, die veiliger en duurzamer zijn.

Maxmeubel wenst u een fantastische feestperiode en laat het kermisplezier maar beginnen.