kerstdecoratietrends welke trends voor 2021

maxmeubel

Alle decoratietrends en inspiratie voor een warm en stijlvol kerstfeest

Kerstdecoratietrends, Buiten wordt het weer koud, er vallen witte vlokken uit de lucht en binnenkort is het weer tijd: de kersttijd is aangebroken! Kerstmis is voor veel mensen de mooiste tijd van het jaar. Maar niet alleen dat! Kerstmis is de meest populaire tijd onder veel Nederlanders om hun huizen te versieren.

Op geen enkel ander moment van het jaar word er zoveel versierd en getoverd. Onze eigen vier muren moeten in de kersttijd in een feestelijke gloed schijnen en ons en onze medemensen in de kerststemming brengen. Maar waar kun je de beste kerstversieringen kopen? Wat zijn de kleurtrends voor Kerstmis dit jaar. En wat zijn de kerstversieringen voor dit jaar?

Met maxmeubel haal je de kerstsfeer in huis haal inspiratie uit onze meubelwinkel, kleurentrends, tips en trucs. Veel plezier!

Kerstdecoratietrends

Wat is dit jaar de decoratietrends voor kerstmis. U kunt zich natuurlijk houden aan de jaarlijkse klassiekers rood, groen en goud, of u kunt dit jaar meegaan met de Kerstdecoratietrends. Of het nu gaat om de woonkamer, de gang of het hele huis. Heldere vormen en lijnen, weinig detail of bloei zijn aan de orde van de dag. Ruwe materialen, zoals hout, in combinatie met een gouden glans maken ook deel uit van Kerstdecoratietrends dit jaar, net als grote decoratieve figuren en stijlvolle, grappige boomhangers!

Als het gaat om kerstverlichting, staan LED-kaarsen en LED-lampen dit jaar op de voorgrond! Ze zijn bijzonder energiebesparend, duurzaam en dus bijzonder duurzaam. Ze zijn geschikt voor het verlichten van uw ramen, uw kerstboom en de hele rest van uw huis.

Als je geen grote fan bent van “geld uitgeven aan kerstversieringen”, is dit goed nieuws, want met zelfgemaakte kerstversieringen ben je ook dit jaar weer goed op dreef. Peperkoek mannen, papieren sterren en zout-deeg geschenkkaartjes willen dit jaar zelfgemaakt worden!

Kerstdecoratietrends
Kerstdecoratietrends

De kleurtrends

Als u kerstmis precies in de trend wilt vieren, moet u niet alleen op de decoratietrends letten, maar ook op de kleurtrends van dit jaar! Eén ding op voorhand: de kleuren van uw decoraties moeten u natuurlijk bevallen. Als de kleurentrends van dit jaar je niet bevallen, wees dan niet bang om terug te gaan naar de klassiekers.

Maar nu naar onze kleurentrends voor uw kerstdecoratie. Dit jaar heeft u absoluut gelijk met de kleuren zilver en bordeauxrood en roze! Een plezier voor de vrouwen onder ons, want ze kunnen zich heerlijk uitleven in zilver, rood en roze. Maar de mannen kunnen ook punten scoren met eenvoudige, duidelijke kerstversieringen in zilver. Decoratie in een vintage look is ook dit jaar aan de orde van de dag. Kleine kronkelende figuurtjes behoren tot het verleden en je moet je ogen openhouden voor grote figuren zonder veel details en kronkels. Dit allemaal kunt u in onze online meubelzaak kopen!

Kerststemming voor iedereen

Om ook andere mensen van uw kerstversiering te laten genieten, is het belangrijk om de ramen te versieren. Zo kun je de mensen die langs je huis lopen onbewust wat kerstsfeer geven.

U kunt prachtige kerstbogen, extra kerstgordijnen en natuurlijk decoratieve figuren, zoals grote herten en reeën, gebruiken. U kunt ook LED-kaarsen in het raam gebruiken zonder dat u bang hoeft te zijn dat uw gordijnen in brand vliegen. Als u wilt doen zonder gordijnen, slingers of sprookjesachtige verlichting langs de ramen zijn ook geschikt. Dit jaar moet u gaan voor elegantie en het vermijden van sneeuw op uw ramen. Kerstdecoratietrends

maxmeubel
Kerstdecoratietrends

Geen feest zonder kerstverlichting

Kaarslicht, flikkerende lichten, sprookjesachtig licht en overal magie. Warme flikkerende lichten zijn slechts een deel van Kerstmis! Of je nu versiert met sprookjeslampen, kaarsen, lantaarns of misschien wel alles bij elkaar, er kunnen nooit genoeg kerstverlichting zijn.

Wij vinden dat er een adventskrans moet komen, een sprookjeskrans en kaarsen aan de boom (echte kaarsen aan de boom zijn een no-go!). De meest economische en duurzame manier om de feestdagen door te komen is door gebruik te maken van LED-verlichting. Ondertussen zijn er zelfs kaarsen met LED, die het voordeel hebben dat ze niet branden en geen vuil in je adventskrans achterlaten. U kunt ze elk jaar opnieuw gebruiken. Een ander voordeel van LED-kaarsen is dat ze zeer veilig zijn en dat er niets kan gebeuren als je kinderen of huisdieren hebt. Kerstdecoratietrends

Kerst tafel versiering

Als u uw vrienden of familie wilt uitnodigen voor het kerstdiner, kunt u niet zonder een bepaalde hoeveelheid kersttafelversiering. Dit omvat feestelijk serviesgoed – misschien bent u een van die mensen die speciaal voor kerstmis en goede gelegenheden speciale serviezen hebben. Dan is het nu tijd om dit speciale servies uit te pakken en uw kersttafel ermee te versieren.

Dit jaar past een effen tafelloper in de trendy kleuren zilver of bordeauxrood perfect onder het servies. Ouderwets en daarom is de NoGo dit jaar een compleet tafelkleed met engel en co. Zodra u uw serviesgoed op de tafelloper of de lege tafel heeft gedrapeerd, worden er enkele decoratieve figuren aan toegevoegd. Trendfiguren dit jaar zijn herten, decoratieve kommen en dennenbomen. Ook met clementines, sinaasappels en noten is het altijd leuk om te versieren.

Kerstdecoratietrends
Kerstdecoratietrends

Kerstversiering die je niet moet doen!

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten voor dit jaar, ze worden beschouwd als absolute no-go’s! Een van hen is de volledig echt uitziende (voorzichtigheid, ironie!) nevel sneeuw zeker als alles nog modderig is buiten.

Nog een no-go voor ons: echte waskaarsen op de kerstboom! Ze behoren ook tot het verleden, want er zijn nu veel betere alternatieven, zoals LED-kaarsen, die minder gevaarlijk en duurzamer zijn. Voeg uw LED-kaarsen toe aan het winkelmandje!

maxmeubel
Kerstdecoratietrends

Wij van maxmeubel wensen een heel prettig versierdtijd en laat kermis maar komen.