Japanse Tuinmeubelen de trend voor 2022

Japanse Tuinmeubelen

Japanse Tuinmeubelen de trend voor 2022

We bevinden ons in het mysterieuze land Japan en combineren dit met Scandinavische designs. Daar waar functie vorm ontmoet en woorden net zo belangrijk zijn als stilte. Ontdek de trend Japandi en ontsnap aan de dagelijkse hectiek. Hier ervaar je de kunst van het zen wonen. Een perfecte balans in grafische lijnen en organische vormen. Vormen die aanvoelen als kleine omhelzingen.

Inrichting japanse tuinen

De inrichting in Aziatische stijl is de laatste jaren erg populair geworden bij westerlingen. Japanse tuinen zijn beïnvloed door boeddhistische, shinto- en taoïstische filosofieën met de gedachte dat dergelijke invloeden spiritualiteit in de tuin zullen brengen. Het is met deze hoop dat tuinen in Japanse stijl stukken hebben zoals tuinbanken, fonteinen en shoji schermen. Een tuin in Japanse stijl is een plaats om te mediteren, te ontspannen en te genieten van de natuur.

Welke meubels

Japanse tuinbanken zijn er in verschillende stijlen. Er zijn stenen banken die rondingen hebben in plaats van rechte lijnen. Rollen, draaikolken en gebeeldhouwde drakengezichten zijn enkele van de decoraties van deze rugloze stenen banken. Plaats ze bij een vijver met bamboe eromheen en u zult het gevoel hebben dat u zojuist in een echte Japanse tuin bent gestapt.

Tegenover deze ronde banken met drakengezichten staan eenvoudige teakhouten banken, ook zonder rugleuning. De teakhouten latten liggen zo dicht bij elkaar dat het bijna één enkel stuk hout lijkt. De banken zijn honingkleurig gebeitst, zijn subtiel en nodigen uit tot zitten en genieten van de tuin.

Voor een tuin met veel ruimte kunt u een eetset voor buiten overwegen. Een teakhouten tafel met latten, een perfect vierkant in amberkleurige tinten, vormt een aanvulling op 4 teakhouten stoelen met een zwarte beits. Deze set heeft strakke lijnen en is zeer eigentijds, maar het amberkleurige teakhout doet denken aan Japan. Plaats een shoji-scherm in een hoek, een fontein in de buurt en een Boeddhabeeld om de sfeer te creëren voor vele serene diners in de open lucht.

Japanse Tuinmeubelen bij de vijver

Het geluid van water is vaak aanwezig in Japanse tuinen. Water staat voor sereniteit en zuiverheid en wordt daarom vaak gebruikt in tuinen, of het nu een vijver, een beekje of een fontein is. Of het nu gaat om het geluid van stromend water, druppelend water of het geluid van water dat in water valt, is een kwestie van voorkeur.

Overweeg een fontein in Japanse stijl. Er zijn vele stijlen om uit te kiezen. Een populaire stijl is een stenen fontein met een zuil met een lantaarn op de top. Het water spuit net onder de lantaarn uit en komt terecht in een grote stenen kom. Er zijn verschillende patina’s om uit te kiezen en elk is gemaakt om er oud en verweerd uit te zien. De zachte verlichting met het geluid van het water dat in de stenen kom druppelt, zal van avonden buiten een serene en ontspannende ervaring maken.

Of u nu kiest voor een enkel stuk van de Japanse geïnspireerde tuinmeubelen, of vele stukken, uw tuin zal zeker worden verbeterd door het, en zal een veel aangenamer gebied om in voor u en uw gezin, evenals een gasten die u in uw huis.

U kunt meer leren over kinderen tuinmeubelen, en krijg veel meer informatie, artikelen en middelen over tuinmeubelen door te bezoeken tuinmeubelen sets

Wat zie je vaak in een japanse tuin, van japanse tuinen is bekend dat een vijver vaak centraal is. Tuindecoratie bamboe fontein met waterornament bijvoorbeeld.

Japanse Tuinmeubelen bekijken bij maxmeubel, klik hier voor alle japandi tuinmeubelen.

waterornament japanse tuinmeubelen voor buiten, fontein met waterornament japanse tuinmeubelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *