Inrichten van uw eetkamer hier de essentiële gids

inrichten van uw eetkamer

Maxmeubel heeft enkele suggesties voor het inrichten van uw eetkamer.

Bij het inrichten van uw woning, is de eetkamer net zo belangrijk als de woonkamer als het aankomt op het creëren van een sociale ruimte. Het is de plek waar u gesprekken voert over hoe uw dag is geweest, waar u samenkomt met familie en vrienden, en waar u de recepten van oma nog eens doorleest. Daarom moet uw eetkamer niet alleen uw persoonlijke stijl reflecteren, maar ook uiterst comfortabel zijn. Hier bespreken we enkele veelvoorkomende problemen die mensen tegenkomen bij het inrichten van deze ruimte, en geven we tips om ze op te lossen.

Elkaar niet hinderen tijdens het eten.

Hoe kan ik voorkomen dat we elkaar met de ellebogen raken tijdens het eten in mijn kleine eethoek?
In kleine ruimtes is het altijd een uitdaging om te voorkomen dat iemand een soeplepel in zijn neus krijgt. Om dit te voorkomen, kunt u beginnen met het vervangen van uw eetkamerstoelen door stoelen zonder armleuningen. Hierdoor lijkt uw ruimte minder vol en heeft u meer elleboogruimte. Overweeg ook om een ronde eettafel te kiezen, omdat deze de kamer groter laat lijken en meer afstand creëert tussen de eters.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn muren beschadigd worden door mijn eetkamerstoelen?

Om dit te voorkomen, is het aan te raden om minstens 15 cm ruimte tussen de muren en de tafel te houden. Op die manier kunnen gasten gemakkelijk opstaan zonder de muren te raken. Indien mogelijk, probeer een ruimte van 40-50 cm te creëren voor een ruimer gevoel.

image 2

Het inrichten van een kleine eetkamer ruimte.

Hoewel ik graag gasten ontvang, is er altijd een gebrek aan ruimte voor mensen en borden. Ik heb hulp nodig. Als u normaal gesproken met meer dan zes personen bent, vermijd dan ronde tafels, omdat dit gesprekken moeilijk kan maken. Kies in plaats daarvan voor een grote rechthoekige tafel of een uitschuifbare tafel die u kunt aanpassen aan uw behoeften. Zorg ook voor een dressoir. Hiermee kunt u niet alleen al uw servies netjes en georganiseerd bewaren, maar het kan ook dienen als een buffet of servicebalie – perfect om uw culinaire vaardigheden te tonen.

Creëer de illusie van een kleinere ruimte in een grote kamer.

Ik heb een ruime eetkamer, waardoor mijn meubels een zwevend effect hebben. Wat zijn de mogelijkheden?
Om uw meubels steviger neer te zetten, begint u met het centreren van uw eettafel in de kamer. Op die manier krijgt u een idee waar u uw stoelen, dressoir en verlichting moet plaatsen, zodat het niet lijkt alsof uw meubilair door de kamer zweeft. Voeg decoratieve accenten en opbergmeubels toe aan de rest van de ruimte om zowel de uitstraling als functionaliteit te verhogen.

Tip van Hans en Angela

Mijn man en ik zijn net verhuisd naar ons nieuwe huis. Het is niet groot, maar perfect voor ons beiden. Hoe kan ik een eetgedeelte creëren zonder dat het in mijn woonkamer opvalt?
Als je niet vaak gasten ontvangt, zou je kunnen overwegen om een eetkeuken in te richten.

Een eetkeuken of ontbijthoek wordt in of dichtbij de keuken ontworpen, zodat je woonkamer vrij blijft. Als je meer ruimte wilt, kun je in plaats van stoelen ook banken aan één, twee of drie kanten van je hoek plaatsen. Probeer indien mogelijk je hoek bij een raam te ontwerpen voor een gezellig en warm gevoel. Het toevoegen van grote wandspiegels kan ook de illusie van meer ruimte creëren.

Inrichten van uw eetkamer
Inrichten van uw eetkamer

Heb je eigen suggesties en handigheidjes om te delen?

Of is er een vraag die je graag zou willen stellen? Laat dan hieronder een reactie achter.

We zijn zeer geïnteresseerd. Deze tekst over het inrichten van je eetkamer is geschreven door Maryan Dekker.

livin24 eettafel lola bruin zwart 120x120x76 acaiahout tafels meubels
Inrichten van uw eetkamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *