Inrichten van uw eetkamer hier de essentiële gids

inrichten van uw eetkamer

Inrichten van uw eetkamer aantal tips van onze klanten.

Als het gaat om het creëren van een sociale ruimte in uw huis, is de eetkamer bijna net zo belangrijk als de woonkamer. Het is de plek waar je die hoe-heb-je-dag gesprekken voert, samenkomt met familie en vrienden, en oma’s recepten herleest. Uw eetkamer moet dus niet alleen uw stijl weerspiegelen, maar ook supercomfortabel zijn. Hier kijken we naar een aantal veelvoorkomende problemen die mensen tegenkomen bij het inrichten van deze ruimte, en geven we tips hoe ze deze kunnen oplossen.

Ik heb een heel kleine eethoek. Hoe voorkom ik dat we elkaar tijdens het eten met de ellebogen raken?
Kleine ruimtes zijn altijd een uitdaging, vooral wanneer je te maken krijgt met de mogelijkheid dat iemand een soeplepel in zijn neus krijgt geduwd. Om dit soort situaties te voorkomen, kunt u beginnen met het vervangen van uw eetkamerstoelen door armloze exemplaren. Zo ziet uw ruimte er minder overvol uit en hebt u meer elleboogruimte. U kunt ook een ronde eettafel overwegen, omdat die de omtrek van een kamer groter doen lijken en meer afstand tussen de eters creëren.

Inrichten van uw eetkamer
Inrichten van uw eetkamer

Mijn muren zijn ontsierd door al die keren dat mijn eetkamerstoelen er tegenaan geduwd zijn. Hoe kan ik voorkomen dat dit gebeurt?
Het is altijd een goed idee om minstens 15 cm ruimte tussen de muren en de tafel te houden, zodat de gasten gemakkelijk kunnen opstaan zonder de muren te beschadigen. Als de grootte van uw kamer het toelaat, probeer dan een ruimte van 40-50 cm aan te houden voor een luchtiger gevoel.

Inrichten van uw eetkamer kleine ruimte

Ik heb graag mensen op bezoek, maar ik heb altijd te weinig plaats voor mensen en borden. Help?
Als uw gezelschap normaal gesproken uit meer dan zes personen bestaat, vermijd dan ronde tafels, want die kunnen het echt moeilijk maken voor mensen om een gesprek te voeren. Kies in plaats daarvan voor een grote rechthoekige tafel of een uittrekbare tafel die naar wens kan worden uit- of ingeklapt. Neem ook een dressoir. Daarop staat niet alleen al uw serviesgoed netjes en georganiseerd, maar het kan ook dienst doen als buffet of servicebalie – perfect voor als u uw culinaire kunsten wilt vertonen.

Inrichten van uw eetkamer
Inrichten van uw eetkamer

Ik heb een grote eetkamer, waardoor mijn meubels lijken te zweven. Wat kan ik doen?
Om uw meubels te verankeren, begint u met het centreren van uw eettafel in uw kamer. Zo weet u waar u uw stoelen, dressoir en verlichting moet plaatsen en lijkt het niet alsof uw meubilair door de ruimte zweeft. Voeg decoratieve accenten en opbergmeubels toe aan de rest van je ruimte, om de charme en functie ervan te verhogen.

Mijn man en ik zijn net verhuisd naar ons nieuwe huis. Het is klein, maar perfect voor ons tweeën. Hoe kan ik een eethoek inrichten die niet in mijn woonkamer trekt?
Als je niet vaak mensen op bezoek hebt, kun je denken aan een eetkeuken. Een eetkeuken of ontbijthoek wordt ontworpen in of dicht bij de keuken, waardoor je woonkamer vrij blijft. Als je meer ruimte wilt, kun je aan één, twee of drie kanten van je hoek ook banken plaatsen in plaats van stoelen. Probeer je nook waar mogelijk bij een raam te ontwerpen voor een warm, knus gevoel. Je kunt ook grote wandspiegels toevoegen om de illusie van meer ruimte te wekken.

Inrichten van uw eetkamer
Inrichten van uw eetkamer

Heb je zelf tips en trucs om te delen? Of een vraag die u graag zou willen stellen? Laat hieronder een reactie achter. We zijn een en al oor. Inrichten van uw eetkamer geschreven door Mirna Dekker

livin24 eettafel lola bruin zwart 120x120x76 acaiahout tafels meubels
Inrichten van uw eetkamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *