Creëer het perfecte thuiskantoor eenvoudige ideeën voor thuis.

Creëer het perfecte thuiskantoor

Het perfecte thuiskantoor met deze simpele tips.

Richt je ideale home office in. Het werken of studeren vanuit huis kwam voor velen als een verrassing, en we zijn misschien niet voorzien van de juiste meubels om onze huizen geschikt te maken voor deze taken. Nu binnen blijven de nieuwe norm is geworden, hier zijn enkele originele oplossingen om zowel conventionele als onconventionele werkruimtes te creëren en aan de slag te gaan.

Het perfecte Thuiskantoor voorzien van een bureau en stoel die voldoen aan ergonomische eisen.

Om een optimale thuiskantoor te realiseren, zijn een geschikt bureau en een ergonomische stoel, samen met een positieve werkomgeving, van cruciaal belang voor een soepel verloop van uw werkdag.

Hier zijn enkele tips die u helpen om uw ruimte goed in te richten:

  • Positionering van de studeerkamer – Zorg ervoor dat u uw bureau tegen een muur plaatst in plaats van naar buiten te kijken naar alle mogelijke afleidingen die uw aandacht kunnen afleiden van uw doelen.
  • Zet de juiste verlichting op – Kies een plek in de buurt van een raam met voldoende natuurlijk licht. Daglicht brengt warmte en vitaliteit in een kamer en zorgt ervoor dat u zich energiek voelt. Als u extra bovenlicht nodig heeft, gebruik dan een vloerlamp of tafellamp voor een goed verlicht bureau.
  • Als u veel videogesprekken gaat voeren, kies dan een gewone muur die niet te veel afleidt en een goede achtergrond vormt. Om harde schaduwen, schitteringen en reflecties te vermijden, moet u tegenover een lichtbron gaan zitten zodat uw gezicht goed verlicht en duidelijk zichtbaar is.
  • Vermijd afleiding door het juiste decor te gebruiken – Het decor binnen uw gezichtsveld mag u niet afleiden en breng uw aandacht terug naar de taken die voor handen zijn.
  • Voeg een beetje groen toe om uw stemming, productiviteit en creativiteit te stimuleren. Planten kunnen uw omgeving rustig en levendig maken
  • Ergonomische stoelen zijn stoelen die verstelbaar zijn. Iedereen kan ze aanpassen aan zijn of haar lichaam. Zithoogte, stoelleuning, armleggers, zitdiepte, ieder mens is uniek en de stoel moet in alle opzichten aan te passen zijn aan de gebruiker. 

Verborgen desk

Indien uw huis een beperkte oppervlakte heeft, kunt u overwegen om een compacte en strakke bureaukast met neerklapbaar front te gebruiken. Hierdoor kunt u gemakkelijk overschakelen van werken naar ontspanning en het gevoel hebben dat u niet meer aan het werk bent wanneer u uw werkdag beëindigt. Voeg zwevende planken toe voor extra opslagruimte terwijl het minimalistische en opgeruimde uiterlijk behouden blijft. Wandkasten nemen geen extra ruimte in beslag, maar bieden toch de benodigde opbergruimte.

Samenwerking om het ideale thuiskantoor te creëren.

Als je geen werkplek thuis hebt, is dit de op één na beste oplossing. Met een verfijnde ergonomische stoel die in hoogte verstelbaar is, kun je je eettafel direct veranderen in een kantoor. Deze stoel stelt je in staat om de hoogte ervan te synchroniseren met die van je bureau. Met een comfortabele stoel die een rugleuning, armleuningen en lendensteun heeft, kun je langdurig zitten zonder vermoeidheid en zonder dat je in een compromitterende positie zit.

Mobiele thuiskantoor

Pas uw huis aan om een kantoorruimte te creëren die flexibel kan worden aangepast aan elke ruimte. Maak gebruik van een draagbaar bureau en een stoel op wielen die eenvoudig in en uit elke ruimte kunnen worden verplaatst.

Het ultieme maatje voor opslag

Voor een georganiseerd werkblad, combineer een vitrinekast met een bureau dat veel opbergruimte heeft. Door gestructureerde opslag te gebruiken, creëer je een gemakkelijke en efficiënte werkplek en benut je de ruimte optimaal. Een goede mix van open en gesloten opbergruimte stelt je in staat om je fotolijsten, curiosa en werkbenodigdheden in de open kasten te plaatsen, terwijl de rommel van kabels en draden veilig verborgen is in de laden.

Jouw flexibele thuiskantoor

De droom van een persoon die goed kan multitasken wordt werkelijkheid. Maak gebruik van een verrijdbare tafel om een flexibele werkschema te creëren. Als je genoeg hebt van op één plek zitten of als je wilt werken terwijl je favoriete show op de achtergrond speelt, verplaats dan je werkplek met je mee.

Het thuiskantoor van hem en haar

Investeer in het creëren van een gezamenlijke, comfortabele werkruimte die ook als thuiswerkplek kan dienen. Met de recente veranderingen in werkgewoonten, is het belangrijk om te investeren in een werkruimte, aangezien werken vanuit huis een integraal onderdeel van ons leven is geworden en we persoonlijke interacties vermijden.

Bij het opzetten van een nieuw huis en onzeker over wat te doen met een extra kamer, creëer dan een werkruimte voor zowel uw partner als uzelf om te voorzien in werkbehoeften, virtuele vergaderingen en opslag voor kantoorbenodigdheden. Richt een comfortabele ruimte in waar beide personen zich kunnen concentreren en georganiseerd kunnen blijven, met behoud van een goede balans tussen werk en privé.

Ontvang een update over de beschikbaarheid van zitplaatsen voor je thuiskantoor.

Aangezien we allemaal thuis zijn, fungeren onze woonkamers nu als de speeltuin voor het hele gezin. Soms wordt de salontafel gebruikt als eettafel of studeertafel voor de kinderen. Overweeg het gebruik van genestelde krukken en tafels die multifunctioneel zijn en ook dienen als extra zitplaatsen. Op deze manier kunt u uw woonkamer netjes houden en hoeft u geen extra ruimte in te nemen voor het eten. In plaats van één grote salontafel, kunt u een salontafel met kleinere krukken gebruiken die gemakkelijk te verplaatsen zijn. Dit biedt extra ruimte voor online lessen of een gezellige spelletjesavond met het gezin.

Thuiskantoor Leeromgeving voor jonge kinderen

Alles bij elkaar!
De jongeren studeren thuis en volgen online lessen. Het is essentieel om een aparte ruimte te hebben voor de kleintjes, zodat ze bezig kunnen zijn in hun eigen omgeving terwijl jij wat taken afrondt.
Een georganiseerde werkplek zal de kinderen helpen om efficiënter te werken en ervoor zorgen dat alles wat ze nodig hebben binnen handbereik is, zodat ze niet worden afgeleid bij het zoeken naar iets. Maak gebruik van een bureau met voldoende opbergruimte waar belangrijke notitieboeken, kunstvoorwerpen en kantoorbenodigdheden kunnen worden opgeborgen.

Voeg een comfortabele & leuke bureaustoel met verstelbare zithoogte toe zodat je kindje er nooit overheen komt.

Werken terwijl je in bed bent.

Als u liever werkt vanuit uw comfortabele bed, kunt u overwegen om een slim bed aan te schaffen. Dit bed kan u helpen ervoor te zorgen dat uw werkplek gunstig gelegen is in de buurt van een stopcontact en USB-poorten, zodat u ‘s nachts kunt werken en opladen. Als uw partner wil gaan slapen terwijl u nog wat werk moet afmaken, kan het geïntegreerde LED-lampje van pas komen.

Vanuit uw woonkamer werken

Voor sommigen van ons is het niet mogelijk om een aparte werkruimte thuis in te richten.
Met simpele aanpassingen kunnen we onze woonkamer transformeren tot een productieve omgeving. Gebruik een kussen voor lendensteun om ervoor te zorgen dat u niet in uw bank wegzakt tijdens het werk.
Een salontafel die dienst kan doen als laptoptafel zorgt ervoor dat er geen extra meubels of rommel in uw woonkamer staan.

Het aanpassen aan online vergaderingen, het plannen op afstand en het behouden van focus is voor velen van ons een uitdaging geweest. Thuiswerken zonder een speciale werkruimte kan het nog moeilijker maken.
Investeer in enkele kleine verbeteringen die van uw huis een productieve zone maken zonder veel ruimte in te nemen of uw huidige opstelling te verstoren.

Werken en genieten in de buitenlucht in de tuin.

Uiteraard is de tuin eveneens een geschikte locatie voor een thuiskantoor. perfecte werkplek voor jouw bedrijf