EETTAFEL HOE KIEST U UW VOLGENDE TAFEL 2021

HOE KIEST U UW VOLGENDE EETTAFEL

Wij zijn terug van de zomervakantie en in deze vrije tijd hebben wij de tijd gehad om door decoratiebladen te bladeren die ons hebben doen dromen van veranderingen in het interieur van ons huis.

Samen met de sofa is de eettafel een van de meubelstukken die het meest onderhevig zijn aan deze veranderingen. Binnenkort denken we aan kerstbijeenkomsten en daarin wordt de tafel het middelpunt van de ontmoeting met familie en vrienden.

In het bericht van vandaag laten wij u enkele van de belangrijkste aspecten zien die u zullen helpen de juiste keuze te maken bij het kiezen van uw volgende eettafel.

Bronx71 | Eettafel Xavi acaciahout

Welke grootte of vorm tafel

 1. De grootte en vorm
  Idealiter zou de tafel de vorm moeten aannemen van de ruimte die we gaan innemen. In die zin kunnen we verschillende vormen van eettafels vinden:

Rechthoekige tafels: Deze komen het meest voor en zijn het gemakkelijkst in de beschikbare ruimte in te passen.
Vierkante eettafels: Als dit de vorm van uw eetkamer is, of als u weinig ruimte hebt, zijn ze het meest geschikt.
Ronde eettafels: hiermee bereikt u een grotere gezelligheid onder de eters, omdat ze de onderlinge conversatie vergemakkelijken. Net als vierkante tafels zijn ronde tafels zeer praktisch in kleine ruimtes.
Ovale tafels: Ze worden aanbevolen voor smalle ruimtes, omdat ze ons toelaten de hoofdeinden van de tafel beter te benutten.

Uitschuifbare tafels zijn erg handig als we weinig ruimte hebben en we de tafel niet zo intensief gebruiken.

Comfort is van fundamenteel belang als het gaat om het zitten aan tafel, dus idealiter zou er 60 cm. tussen elk van de diners moeten zijn. Een tafel van 150 cm breed en 90 cm diep biedt dus plaats aan 6 personen. Bij een ronde tafel worden de afstanden iets kleiner, zodat aan een tafel met een diameter van 120 cm tussen 4 en 6 personen kunnen eten.

U moet er ook rekening mee houden dat u in het midden van de eettafel een ruimte moet hebben om schalen, dienbladen of soepterrines te plaatsen. De aanbevolen minimumruimte voor dit gebied is 25,4 cm.

Voor een comfortabele eetkamer is het ook van essentieel belang dat er een vloeiende overgang is tussen de tafel en de muur of het dichtstbijzijnde meubilair. 90 cm vrij is een goede afstand om zonder problemen door de eetkamer te bewegen.

Welke stijl tafel past bij mij

 1. De stijl van de inrichting van de kamer
  Zodra we de grootte en vorm van de tafel hebben bepaald, moeten we de stijl van decoratie kiezen die u in uw eetkamer wilt hebben. Tegenwoordig kunnen we een grote verscheidenheid aan stijlen eettafels vinden. Hier zijn er een paar van:

Klassieke eettafels: Deze zijn ideaal voor liefhebbers van elegante en verfijnde ruimtes. Klassieke eettafels, gemaakt van edele houtsoorten zoals notenhout, kersenhout of eikenhout, stralen stijl en persoonlijkheid uit.

 1. Rustieke of koloniale tafels: Als u van ruimtes houdt die warmte uitstralen, zullen koloniale of rustieke stijlmeubels uw favoriet zijn. Een koloniale eettafel is gemaakt van tropische houtsoorten zoals teak of mindi. Als u voor een meer rustieke stijl kiest, kunt u eettafels vinden van grenenhout met aantrekkelijke afwerkingen.
 2. Moderne design tafels: Italiaanse designmeubelen worden steeds populairder in de hedendaagse binnenhuisarchitectuur. Moderne vormen met nieuwe materialen geven aanleiding tot moderne design eettafels die uw gasten niet onverschillig zullen laten.
 3. Scandinavische eettafels: Een Scandinavische eetkamer wordt gekenmerkt door eenvoudige en verfijnde vormen. Scandinavische tafels volgen dit uitgangspunt: rechte en zuivere lijnen met heldere en duidelijke afwerkingen.
 4. Vintage eettafels: vind je jezelf een gewaagd persoon? De vintage stijl stelt ons in staat om ruimtes vol persoonlijkheid te creëren. Een duidelijk voorbeeld zijn de eettafels in industriële stijl, waarbij onbehandeld hout wordt gecombineerd met ruwe metalen zoals ijzer.

Welke materialen voor mijn tafel

 1. De materialen
  Hout is van oudsher het materiaal dat wordt gebruikt om tafels te maken. Hoewel het nog steeds het meest gebruikte materiaal is, zijn er tafels verschenen met nieuwe materialen waarmee aantrekkelijke ontwerpen kunnen worden gemaakt.

Glas is een steeds populairder materiaal. In combinatie met hout of gepolijst staal maakt glas de eettafel optisch lichter. Daarom zijn glazen eettafels een goede optie wanneer de ruimte beperkt is of wanneer er weinig licht beschikbaar is.

Een van de nieuwste trends op het gebied van eettafels zijn tafels met keramische of microcement bladen. Een groot voordeel van dit type tafel is dat het blad zeer goed bestand is tegen hitte en krassen, zodat ze zeer aan te bevelen zijn voor gebruik in de keuken.

Tenslotte, en gekoppeld aan meer moderne ontwerpen, zijn er marmeren tafels. Net als de glazen exemplaren kan deze worden gecombineerd met hout of gepolijst staal in de structuur van de tafel.