EETKAMERMEUBILAIR MET ORGANISCHE RAND

Eetkamermeubilair

EETKAMERMEUBILAIR MET ORGANISCHE RAND

Eetkamermeubilair met kenmerkende organische,
rustieke-industriële esthetiek op de voorgrond. Het meest gebruikte meubel in huis is de eettafel, en vooral de industriële stijl is in de mode. Maar hoe om het huis te voorzien van houten meubels zonder te overdrijven.

Welk hout voor eetkamermeubilair

Meestal wordt hout van eiken en beuken gebruikt voor het maken van meubels, omdat het duurzame en langdurig houtsoorten zijn. Hout heeft doordat het een natuurlijk materiaal is een warme uitstraling, en dankzij natuurlijke lijnen nooit een monotone kleur.

Met het kiezen tussen donker en licht hout dient rekening te houden met de beschikbare ruimte. Als de ruimte kleiner is, kies heldere hout tinten die geven het gevoel van ruimtelijkheid, terwijl donkere kleuren elegantie associëren en de ruimte over het algemeen visueel verminderen.

Dit zijn slechts enkele tips over hoe u de kleur van de tafel kunt kiezen. Donker of licht, er is geen maatstaaf.
De keuze dient persoonlijk gemaakt te worden, en iedereen heeft zijn eigen smaak.

Eetkamermeubilair
Eetkamermeubilair

Hou het natuurlijk!

Het integreren van de natuurlijke rand van het hout in elk ontwerp zorgt voor een natuurlijk meesterwerk en een echt eenmalig wonder. De toevoeging van metalen poten en onderstel geeft beide tafels een vintage werkplaats-gevoel, terwijl de lakafwerking de tafels klaar maakt voor chique stedelijke ruimtes.

De eettafel is perfect voor ontspannen familiediners. Hij is met de hand gemaakt en combineert het natuurlijke acaciahouten blad met klassieke ijzeren haarspeldpootjes, in een vintage grijze afwerking. Dit contrast maakt de tafel ideaal voor een reeks van interieurstijlen, van magazijnindustrieel tot een woonhuis op de boerderij. Kenmerkend is natuurlijk het organische, levende randdetail dat de natuurlijke schoonheid van het hout laat zien. Al het massief hardhout dat in deze tafel wordt gebruikt is afkomstig van een duurzame bron, als een echt houtproduct zijn er natuurlijke variaties die elk uniek maken.

De eetkamermeubilair is geschikt voor 4 personen voor een ontspannen dineropstelling. Handgemaakt van duurzaam hout en haarspeldpootjes, staat de organische levende rand centraal in deze bank. Omdat het acaciahout lichter van kleur is dan de mango, zou de eettafel goed kunnen werken in een minimaal of Scandi-stijl interieur.

Eetkamermeubilair industriële stijl

De eettafel, die plaats biedt aan 6-8 personen, is evengoed thuis in een klassieke eetkamer of in een informele omgeving. Een massief mango hardhouten blad staat op ijzeren boxspoten om de tafel een industriële uitstraling te geven. Deze tafel wordt verder versterkt door het natuurlijke live edge blad dat 100% organisch is en direct uit de boom is gezaagd.

De poten zijn afgewerkt in een vintage zwart effect met een matte afwerking. Het totale effect is een tafel die net zo uniek is als de boom waar hij vandaan komt, afgewerkt tot een prachtige kwaliteit in een zijdelak met een eigentijdse industriële uitstraling. Al het massief hardhout dat in deze tafel wordt gebruikt is afkomstig uit een duurzame bron, als een echt houtproduct zijn er natuurlijke variaties in het hout waardoor elk stuk eenmalig is.

De eettafel is ideaal voor zowel klassieke als informele diners. Net als zijn stalgenoot, de froma eettafel, heeft hij een massief mango hardhouten blad. De zware poten van de ijzeren kist geven deze bank een no-nonsense industriële uitstraling, terwijl de levende rand, die 100% organisch en trots is, de bank een wilde ‘gefoerageerde’ uitstraling geeft.

Eetkamermeubilair
Eetkamermeubilair

Kenmerken van eettafels in industriële stijl

De industriële stijl is zeker een van de toonaangevende stijlen je ziet het overal zoals:  blogs, reviews of in online woonwinkels en meubelwinkels, .

Houten tafelblad- en metalen onderstel, zonder overmatige decoraties en sporen van verf en extra werk maken een perfecte industriële tafel.

Metaal en chroom  worden gekenmerkt door “vintage stijl”: deze materialen worden gebruikt om poten voor tafels en handgrepen te produceren.

Hoe kies je een ideale tafel

De keuze van houten tafels moet op verschillende factoren zijn gebaseerd: houd rekening met de grootte van de ruimte, het aantal familieleden en de stijl van andere meubels.
Als er ruimte is, kunt u kiezen voor een rechthoekige tafel die dient als pronkstuk van de eetkamer. Als er minder ruimte is, kies voor een vierkante of ronde tafel. Tafels met een uitklapfunctie zijn de beste keuze voor degenen die vaak gasten hebben maar niet willen dat de tafel veel plek in beslag neemt, en dankzij hun mechanisme worden ze gemakkelijk omgezet in een grote tafel.

De randen van de Eetkamermeubilair

Tot slot de randen van de tafels. De klassieke echte randen: nu zijn ze alleen gereserveerd voor degenen die de traditionele uitstraling van de tafel willen behouden. Mensen die een vernieuwende, en unieke tafel willen hebben, zullen kiezen voor natuurlijke randen, die een rustieke stijl in de kamer creeëren en de heldere lijnen van de rest van de meubels verzachten.

Eetkamermeubilair2
Eetkamermeubilair