Eetkamermeubelen voor elke woonstijl

Het juiste eetkamermeubilair verandert elke eetkamer in het communicatiecentrum van het huis.

Eetkamerstoelen

Eetkamer stoelen

bekijken
eettafels

Eettafels

bekijken
Eetkamerbank

Eetkamer banken

bekijken
eetkamer

Alles voor eetkamer

bekijken
Aanbieding!

Eetkamerstoelen

Eetkamerstoel Cielo

134.00
Aanbieding!

Eettafels

Eettafel Sasha

839.90
Aanbieding!

Eettafels

Eettafel Mango

650.30
Aanbieding!

Eetkamerstoelen

Eetkamerstoel Tals

169.00

Eetkamerstoelen

Eetkamerstoel Elise

89.95
429.00
299.00

Eetkamerstoelen

Eetkamerstoel Lena

139.00

Eetkamerstoelen

Eetkamerstoel Florence

189.00

Eetkamerstoelen

Eetkamerstoel Bristol

189.00

Eettafels

Eettafel Stone

595.00

Eettafels

Eettafel Eva

499.00

Eettafels

Eettafel Adita

160.00

Eettafels

Eettafel Rambo

525.00

Eettafels

Eettafel Samir

545.00
305.00

ACCESSOIRES

Barkast Hud

360.00
395.00
Aanbieding!
659.00
Aanbieding!
719.00
Aanbieding!
749.00
Aanbieding!
859.00
Aanbieding!

Eettafels

Eettafel Alban

749.00
Aanbieding!
939.00
Aanbieding!
599.00
Aanbieding!

Eettafels

Eettafel Marco

1,499.00
Aanbieding!
739.99
Aanbieding!

Eetkamerbanken

Eetbank Saar leer

675.00
Aanbieding!

Eetkamerstoelen

Eetkamerstoel Absolu

359.00

Eetkamermeubelen voor elke woonstijl

Het juiste eetkamermeubilair verandert elke eetkamer in het communicatiecentrum van het huis. Aan de eettafel brengen de leden van het huishouden verslag uit over de belevenissen van de dag en bespreken zij grote en kleine problemen. Achterover leunend op comfortabele eetkamerstoelen, kunnen ze ook samen plannen maken voor het weekend.

Tegelijkertijd is de moderne eetkamer een plaats van representatie. Goede vrienden en gasten moeten zich hier bijzonder op hun gemak voelen wanneer ze samen een gezellige avond doorbrengen met heerlijk eten en een goed glas wijn. Kortom: hier laten de gastheren zich graag van hun beste kant zien. Hoe goed is het wanneer dit gebeurt in een ambiance die voldoet aan de eisen van gecultiveerde gastvrijheid.

Daarom hechten steeds meer mensen bijzonder veel belang aan de keuze van hun eetkamermeubelen. Wie een aparte eetkamer heeft, beschikt over een bijzonder ruime keuze aan inrichtingsmogelijkheden, afhankelijk van de grootte van de ruimte en de persoonlijke smaak.

Houdt u meer van rustiek of een beetje romantisch in landhuisstijl? Geeft u de voorkeur aan een klassiek elegante stijl, bijvoorbeeld een eetset met een glazen tafel en bijpassende sledestoelen? Of wilt u gewoon een gezellige eethoek die geschikt is voor dagelijks gebruik en waar familie en gasten zich helemaal op hun gemak voelen?

Bij maxmeubel wachten talrijke inrichtingsideeën op u! Dit geldt natuurlijk ook als u geen complete eetkamer wilt samenstellen, maar alleen op zoek bent naar een eethoek of een eetset voor in de woonkamer. Klik door ons online assortiment en ontdek de vele voordelen van onze maxmeubel online shop.

De eetkamer inrichten met bijpassende meubelen – maar hoe?
De eetkamer inrichten is vaak moeilijker dan u denkt. Om het overzicht niet te verliezen, is het raadzaam de volgende vragen vooraf te stellen:

Hoe groot is de toekomstige eetkamer en hoeveel ruimte zal de nieuwe eethoek innemen?

Hoeveel mensen moeten er aan de eettafel zitten?

Moet de eethoek ook plaats bieden aan serviesgoed, glazen of ander keukengerei?

In ieder geval moet eerst de beschikbare ruimte in de gekozen kamer nauwkeurig worden opgemeten. Dan kunt u beslissen waar elk meubelstuk moet komen te staan. Met name de eettafel neemt, samen met de eetkamerstoelen, vaak het grootste deel van het beschikbare vloeroppervlak in beslag. Het is ook belangrijk om voldoende ruimte te plannen voor voldoende bewegingsvrijheid bij het serveren en voor familieleden en gasten.

Deze eetkamer meubels mogen niet ontbreken

Het hart van elke eetkamer is de zithoek met eettafel en comfortabele eetkamerstoelen. Hier kunnen diverse maaltijden en avonden in gezellig gezelschap worden genoten. Andere eetkamermeubelen, -meubels en -decoratieartikelen helpen om de feelgood-factor nog te verhogen. Geen eetkamer zou zonder dit meubilair moeten zijn:

Het dure serviesgoed en de kostbare glazen moeten niet alleen veilig worden opgeborgen, maar ook effectief worden gepresenteerd? Een slimme vitrinekast maakt van elke inrichting gegarandeerd een blikvanger.

Verschillende opbergmogelijkheden zorgen ervoor dat serviesgoed, tafellakens of andere spullen in stijl kunnen worden opgeborgen. Geschikt hiervoor zijn, onder andere: Ladekasten, dressoirs, dressoirs, planken, banken, commodes.

Wat dacht je van je eigen kleine bar in de woonkamer? Met het juiste barmeubilair kunt u in stijl van uw eigen drankjes genieten en zelfs plaats bieden aan een smoothie maker.

De bijpassende decoratieartikelen zorgen voor de gewenste sfeer in een eetkamer en ronden het meubilair af. Van een edele vaas tot decoratieve kandelaars en bijpassende plafondlampen – geen wens blijft onvervuld.

De eetkamer tot leven brengen met het juiste meubilair

Waarom hechten zoveel mensen zoveel belang aan een perfect ingerichte eetkamer? Het is duidelijk: in de juiste ambiance smaakt het eten nog beter, en gecultiveerde gastvrijheid is gewoon een genoegen.

Zoals altijd bij de inrichting is de keuze voor eetkamermeubelen uiteindelijk een kwestie van persoonlijke smaak. Vooral in de eetkamer worden lichte kleuren en tinten als bijzonder geschikt en aangenaam beschouwd. Eetkamermeubelen in wit zijn daarom erg populair.

Of het nu gaat om eettafels, eetkamerstoelen, ladekasten, dressoirs, rekken of dressoirs – eetkamermeubelen in wit met hoogglanzende of matte oppervlakken zijn erg in de mode.

Weet u nog niet zeker welke meubels bij welke interieurstijl passen? Hier is een beetje inzicht in de verschillende stijlwerelden:

 

De Scandinavische inrichtingsstijl

Licht hout, organische vormen en vriendelijke kleuren: De Scandinavische inrichtingsstijl overtuigt vooral door zijn lichtheid. Trouw aan het motto “Keep it simple!”, spreekt deze interieurtrend vooral minimalisten aan. Maar ook natuurliefhebbers komen hier aan hun trekken.

Van lokale houtsoorten, zoals berk of den, tot natuurlijk textiel, zoals katoen of linnen – Scandinaviërs staan bekend om hun nauwe band met de natuur en dit wordt weerspiegeld in de inrichting. In combinatie met heldere, lichte kleuren neemt de populaire “hygge-factor” onmiddellijk toe. Voor de Scandinavische inrichtingsstijl raden wij eetkamermeubels van hout aan.

 

De industriële inrichtingsstijl

Cool, ruw en op de een of andere manier onaf – dat is hoe velen de industriële stijl zouden omschrijven. Toch is de loft-look al lang een gevestigde trend. Volgens het motto “form follows function” ligt de nadruk hier op de functionaliteit van de meubelstukken.

Wat materialen betreft, wordt de voorkeur gegeven aan leder en metaal. Donkere antraciet- en roesttinten in het interieur versterken de fabriekssfeer nog verder. Hier voelen “doe-het-zelvers” met een voorliefde voor het onvolmaakte zich het best thuis. Voor de industriële interieurstijl adviseren wij eetkamermeubelen in een combinatie van leer en metaal.

 

Onderweg in Shabby Chick

Shabby chic creëert een speciale, nostalgische flair binnen de vier muren bij u thuis. Charmant en allesbehalve “shabby” in de letterlijke zin van het woord, heeft deze woonstijl zich een plaats veroverd en een beetje meer gezelligheid in onze huizen gebracht.

Zichtbare tekenen van de tijd zijn niet alleen toegestaan in decoratie en meubilair, maar zijn een typisch stijlmiddel van de huiskamerinrichting. Nostalgisch, huiselijk en individueel, oud ogend hout en afgebladderde verf zijn kenmerkend voor de inrichting en mogen daarom ook in het eetkamermeubilair niet worden verwaarloosd.

 

Romantische landhuisstijl

De landhuisstijl brengt een landelijke idylle in huis. Warme kleuren, harmonieuze patronen en speelse decoratieve elementen staan hier centraal. Bovenal hebben landelijke ontwerpen een uitstraling die wordt gekenmerkt door een bijzondere diversiteit.

Er is dus niet slechts één landhuisstijl, maar een heel scala aan landelijke inrichtings- en woonideeën. Minimalistische rustieke ontwerpen teruggebracht tot vorm zijn een stijlkenmerk van landhuis meubilair. In principe worden alle meubels in landhuisstijl gekenmerkt door hun eigenheid en karakter. 

Echt oldschool met een retro look

De jaren 50 en 60 beleven al een tijdje een revival. Puristische, eenvoudige vormen, lichte kleuren en individuele patronen kenmerken de stijl. Houten meubelen zijn even belangrijk als behang met brede strepen of sierlijke prints. Eenvoudige, puristisch gestoffeerde meubelen met houten poten zijn erg populair. Een herderstapijt, dat in de jaren 1950 in elk huis een must was, vormt het middelpunt van de kamer.

Goed onderhoud van eetkamermeubels

Om ervoor te zorgen dat eetkamermeubelen lang meegaan, is een goede verzorging het allerbelangrijkste. De volgende tips worden aanbevolen voor het onderhoud en de reiniging van de verschillende materialen van eetkamermeubelen.

 

Eetkamermeubelen van hout

Meubels van hout zijn zeer robuust en geven uw huis een hoge mate van gezelligheid. Om ervoor te zorgen dat de meubelen hun glans behouden, worden echter de volgende verzorgingstips aanbevolen:

Te veel water doet houten oppervlakken opzwellen. Daarom mogen houten eetkamermeubels alleen met vochtige doeken worden schoongemaakt en daarna direct worden afgedroogd.

Voor een intensieve verzorging is het raadzaam regelmatig een geschikte houtreiniger te gebruiken. Microvezeldoeken mogen echter niet worden gebruikt, omdat zij krassen op het oppervlak veroorzaken.

 

Meubelen met lederen bekleding

Meubels van leer passen perfect in de ruwe industriële look. Ze zijn echter bijzonder onderhoudsgevoelig. Daarom wordt het aanbevolen:

Een vochtige doek is geschikt voor het regelmatig afnemen van het lederen oppervlak. Af en toe is een extra behandeling met speciale lederverzorgingsproducten ook nuttig.

Tip: Veel vlekken kunnen gemakkelijk worden verwijderd met een gummetje. Na de behandeling is het echter raadzaam een verzorgende lotion aan te brengen, zodat het leer niet te ruw wordt.

 

Gestoffeerde meubelen

Om de populaire gestoffeerde meubelen er zo lang mogelijk als nieuw te laten uitzien, moet het volgende in acht worden genomen:

Regelmatig stofzuigen met het bank hulpstuk en schoonmaken met een vochtige doek wordt aanbevolen. Op deze manier heeft stof geen kans.

Opgelet: Gebruik geen stoomreiniger, want die vernietigt de vezelstructuur.

 

Glazen eetkamer meubilair

Glazen meubelen zijn een echte blikvanger in de eetkamer. Om ervoor te zorgen dat dit zo blijft, moeten bij de verzorging de volgende tips in acht worden genomen:

Het wordt ten stelligste afgeraden glas droog te reinigen. Eenvoudige vlekken, bijvoorbeeld, kunnen gemakkelijk worden verwijderd met lauw water.

Voor zwaardere vlekken wordt een glasreiniger of gewoon afwasmiddel aanbevolen.

Tip: Huismiddeltjes zoals citroenen, een oplossing van azijn en water of zuiveringszout doen wonderen bij het schoonmaken.

Ontdek de juiste eetkamer meubels en de beste service bij maxmeubel
Kiezen, bestellen, laten bezorgen: Heeft u uw nieuwe eetkamer of eethoek gevonden? Het gesjouw en het zelf in elkaar schroeven behoort tot het verleden!

Wij leveren alles bij u thuis, snel en handig op de gewenste installatieplaats. Onze gekwalificeerde monteurs helpen u ook graag met een vakkundige en voordelige montage. Tussen haakjes: Indien u dat wenst, kunnen wij de verpakking en de kartonnen dozen van de geleverde meubelen terug meenemen. Wij kunnen ook uw oude meubels wegbrengen en afvoeren tegen een redelijke prijs.

FAQ
Hoe groot moet de eetkamer zijn?

Voor een open woon- en eetkameroplossing is het raadzaam een oppervlakte van 30 tot 40 vierkante meter te plannen. Als u ook een open keuken hebt, moet u daar gemiddeld nog eens tien vierkante meter aan toevoegen. Een aparte eetkamer kan comfortabel worden ingericht vanaf een grootte van ongeveer 15 vierkante meter.

Eetkamerstoelen, fauteuils of banken – Welke eetkamermeubelen zijn geschikt als zitmeubelen?

Als het om de klassieke eetkamertafels gaat, rijst al snel de vraag: welke versie is het meest geschikt voor uw eigen vier muren? Voor het lange diner is een eetgroep met comfortabele fauteuils aan te bevelen. Voor een snelle hap daarentegen zijn eenvoudige eetkamerstoelen het best.

Gemaakt van kunststof of synthetisch materiaal, zijn ze ook bijzonder gemakkelijk schoon te maken – ideaal voor kleinere kinderen. Voor een grotere groep biedt een bank voldoende ruimte. Vooral in flats met schuine plafonds is de bank een echte ruimtebespaarder.

Is het de moeite waard om eetkamermeubels als set te kopen?

Bij maxmeubel vindt u al complete eetkamer meubelsets die passen bij elke stijl van inrichten. Ontdek onze gevarieerde selectie en laat u verrassen. Met name eetkamerstoelen zijn vaak goedkoper in een set – ideaal voor wie geld wil besparen.

eetkamer kast industrieel, ikea eetkamer, eetkamer meubels sets, home24 eettafel

 

Eetkamermeubelen
Eetkamermeubelen