Donzen dekbedden

Onze dekbedden zijn samengesteld uit een hoog percentage dons gecombineerd met kleinere veertjes voor maximaal comfort. De vulling is natuurlijk en luchtig en heeft een hoog verwarmingsvermogen. De meest voorkomende combinaties zijn 92%, 94%, 96%, 98% en 100% dons binnenin. Hoe hoger het percentage, hoe luchtiger en gezelliger de vulling zal zijn.

Het wordt gewoonlijk gebruikt in combinatie met andere materialen, zoals synthetische vezels.

Kwaliteitsdekbedden hebben ook de Down Proof behandeling die op de stof van het dekbed wordt aangebracht om te voorkomen dat de veren naar buiten komen. Deze kan worden genaaid in Casettes of met tussenschotten om te voorkomen dat de vulling verschuift.

VERSCHIL TUSSEN VEREN EN DONS

Zowel dons als veren zijn natuurlijke producten die watervogels hebben om zich te beschermen tegen de kou en het water.

Veren bestaan uit een gebogen centrale schacht waaruit verschillende filamenten ontspringen. Zij hebben een schacht die noch transpireert, noch isoleert.

Dons daarentegen is het lichtste deel van de veer. Het zorgt voor een groter ademend vermogen en heeft een groot isolerend vermogen. Het groeit onder de veren die de borst en buik van eenden en ganzen bedekken. Hier vormen ze een beschermende mantel die je isoleert tegen lage temperaturen. De kwaliteit ervan is beter omdat zij, wanneer zij in elkaar verstrengeld zijn, een veelheid van luchtkamers vormen die in staat zijn warmte vast te houden en af te geven wanneer dat nodig is.

Een dekbed met Europees eendendons is altijd meer aan te bevelen. Het heeft een groter isolerend vermogen en is volumineuzer en pluiziger dan Aziatisch ganzendons, dat in slechtere omstandigheden is gekweekt.

De kwaliteit van het dekbed wordt bepaald door het gebruik van een hoog volume dons en het gebruik van een lichte en transparante stof.

 

Zomer dekbedvulling

Op de vraag: welke zomerdekbedvulling moet ik kiezen? Het antwoord is in wezen een dekbed dat luchtdoorlatend en licht is, een antimijtbehandeling heeft en zich aanpast aan de omgevingstemperatuur waar het gebruikt zal worden.

Als uw smaak naar synthetische dekbedden neigt, is er een ruime keuze aan zomerdekbedvullingen, met een laag gramgewicht, ideaal voor de koele nachten in het zomerseizoen.

Als u gewend bent aan de lichtheid, de kwaliteit en het hoge comfort van natuurlijke dekbedden, is er ook een ruime keuze aan lichte zomerdekbedvullingen, gevuld met dons en/of veren.

Vezel heeft als zomerdekbedvulling het voordeel dat het gemakkelijker te onderhouden is, in huishoudelijke machines kan worden gewassen (volg de wasvoorschriften van het produkt) en bij opslag niet behoeft te worden gelucht.

Het dons in het zomerdekbed is een natuurlijk product van vogels. Het zal geen chemische resten achterlaten wanneer we besluiten het weg te gooien. Het is een goede natuurlijke thermische isolator en bovendien erg donzig.

Welke u ook kiest, u moet er rekening mee houden dat de vulling niet meer dan 125 gr/m2 mag bedragen, omdat de zomerse hitte, zelfs als u in een gebied met een mild klimaat woont, ongemak kan veroorzaken bij het gebruik van uw nieuwe dekbedvulling.

In beide gevallen hebben we altijd de mogelijkheid te kiezen voor een 4-seizoenen dekbedvulling, die bestaat uit twee dekbedden van verschillend gewicht, een hoog en een laag, die u naar eigen behoefte kunt gebruiken, afzonderlijk of gecombineerd, zodat we een geschikte optie hebben voor elk seizoen, of het nu lente, zomer, herfst of winter is, en waar we ook wonen.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.