Bureaustoelen

Bureaustoelen hebben duidelijk hun intrede gedaan op de werkplek, en niet toevallig. Dit type stoel biedt een aantal voordelen, zowel lichamelijk als beroepsmatig, waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van kantoormeubilair. In dit artikel zult u de belangrijkste daarvan leren kennen.

Een van de duidelijkste voordelen voor de gezondheid is dat nekpijn vermindert, en wel om een voor de hand liggende reden: bij draaistoelen is het draaien van het hoofd minder uitgesproken, omdat dit ook gepaard kan gaan met een zijdelingse beweging van het lichaam, waardoor het hele gebaar harmonieuzer en minder geforceerd wordt.

Een ander voordeel is dat, aangezien de meeste van deze stoelen ook in hoogte verstelbaar zijn, elke persoon een meer natuurlijke houding kan aannemen die aan zijn lengte is aangepast. Op deze wijze is het mogelijk de rug in een hoek van 90º ten opzichte van de benen te plaatsen, hetgeen als het meest geschikt wordt beschouwd. Precies deze hoek van 90º is ook de hoek die moet worden weerspiegeld tussen de arm en de onderarm wanneer u uw handen op het toetsenbord hebt, wat ook wordt bereikt door de hoogte van de stoel aan te passen.

 

Voordelen van kantoordraaistoelen op het werk

Aanpassing van bureaustoelen
Naast de fysieke voordelen zijn ook de voordelen op het gebied van het werk zelf duidelijk. Deze ergonomische stoelen zijn bijvoorbeeld veel beter geschikt voor grote computertafels, waar u niet alleen moet typen, maar ook aantekeningen moet maken of andere handmatige taken moet verrichten. En natuurlijk zijn ze het meest geschikt voor het werken op een dubbel scherm, zoals vaak het geval is in veel banen zoals secretarieel of administratief werk.

Meer beweging en flexibiliteit

Bureaustoelen helpen u zich te verplaatsen. Gedurende de hele werkdag bewegen we ons voortdurend achter de computer, van de ene kant naar de andere. We zijn nooit stil.

Met een draaistoel is deze beweging veel gemakkelijker, omdat zij in twee fasen wordt uitgevoerd: zijwaarts draaien om de poten onder de tafel te plaatsen en het toetsenbord naderen, wat gewoonlijk vergemakkelijkt wordt door de wieltjes waarin dit soort model gewoonlijk is ingebouwd. Om de werkplek te verlaten, is het mechanisme hetzelfde, maar dan omgekeerd. Daarom hebben bureaustoelen grote voordelen.

Daarnaast zijn bureaustoelen ideaal voor het raadplegen van fysieke documenten die zich in de buurt van het bureau bevinden, voornamelijk op planken: dossierkasten met facturen, woordenboeken, boeken…

Productiviteit en voltooiing van taken

Bureaustoelen helpen de werknemer om steeds aandachtig bij zijn taken te blijven. Als hij bijvoorbeeld een document nodig heeft, gaat hij naar de dossierkast of draait zijn stoel en loopt erheen. Niet alle bewegingen hoeven met de draaistoel te worden gemaakt, maar het maakt het wel gemakkelijker om naar dat doel te draaien dat we hebben.

Zodra wij het document hebben, hoeven wij alleen maar te gaan zitten, de draaistoel weer te verplaatsen en onze aandacht op het computerscherm te richten. Bureaustoelen stellen de werknemer in staat zich voltijds met zijn taken bezig te houden zonder tijd te verliezen.

Stilte en zorg

Een van de voordelen die wij het meest benadrukken is dat bureaustoelen een rustige werkruimte helpen bevorderen. U hoeft de stoel niet te verslepen of voortdurend te verplaatsen, en hij maakt niet de vreselijke piepgeluiden van houten of metalen stoelen. Bureaustoelen zijn een gemak voor open ruimtes, waar alle werknemers elkaar kunnen horen.

Bovendien zorgt de draaistoel voor de vloer. Op het eerste gezicht lijkt dat misschien niet zo, want bureaustoelen hebben wieltjes die voortdurend in beweging zijn. De waarheid is dat ze meestal een rubberen zool hebben die de klappen opvangt. Daarnaast zijn er kantoren die matten kopen voor bureaustoelen. Dit zijn kleine doorzichtige vellen die onder de zitting worden geplaatst en nauwelijks met het blote oog zichtbaar zijn. Dit beschermt het parket of het oppervlak waar u voortdurend op loopt.

Ideale plaatsen voor de draaistoel

Nu u de voordelen kent, bent u waarschijnlijk overtuigd om een draaistoel te kopen. Wij zullen u echter zeggen dat dit soort stoelen ideaal zijn voor als u veel uren zit. Daarom moet u bureaustoelen kopen voor werk, studie of als u veel tijd achter de computer doorbrengt met videospelletjes of video’s. Op die manier zorgt u voor uw rug en op lange termijn zal uw gezondheid u er dankbaar voor zijn.