Resultaat 1–12 van de 17 resultaten wordt getoond

Aanbieding!
558.00
Aanbieding!

Boxsprings

Boxspring Bergen

629.30

Boxsprings

Boxspring Berlin

795.00

Boxsprings

Boxspring Brussels

795.00

Boxsprings

Boxspring Sevilla

795.00

Boxsprings

Boxspring Den Haag

795.00
Aanbieding!
869.00

Boxsprings

Boxspring Tirana

895.00
Aanbieding!
949.00

Boxsprings

Boxspring Valencia

995.00

Boxsprings

Boxspring Havana

1,095.00

Boxsprings

Boxspring Istanbul

1,150.00

Boxsprings

Boxsprings voor een vederlichte slaapervaring.
Op een boxspringbed voelt u zich alsof u op wolken ligt: de bedden bestaan uit meerdere lagen en bieden een heerlijk comfortabel ligcomfort. U kunt dit zelf individueel bepalen. Slaapt u het liefst hard of stevig, koel of warm? De constructie en de eigenschappen van een boxspringbed maken een verscheidenheid aan configuraties mogelijk. Heeft u altijd al willen weten wat er achter het principe van de boxspring schuilgaat, hoe hij is opgebouwd en wat hem zo populair maakt? Zoek het hier uit. Lees meer over boxspring bedden en waar u op moet letten als u online koopt.

Voordelige boxspring bedden voor hoge eisen aan een goede nachtrust

Van alle meubelen draagt het bed waarschijnlijk het meest bij tot uw welzijn – u brengt immers ongeveer een derde van uw leven slapend door. s Morgens fris wakker worden en een goed begin van de dag is goud waard. Zo bent u fit voor uw werk en alle uitdagingen van het dagelijkse leven. Een boxspringbed is een garantie voor heerlijke dromen en ontspannen nachten. Dankzij de meerlaagse constructie wordt uw lichaam optimaal ondersteund. De bedden zijn hoger gebouwd dan klassieke bedframes. Ze zijn meestal tussen 50 en 70 centimeter hoog. Zo kunt u comfortabel rechtop staan en ‘s avonds gewoon in de kussens wegzakken. Omdat dit type bed uit verschillende, flexibel te kiezen onderdelen bestaat, is er voor elk type slaper wat wils en kiest u een boxspringbed dat precies bij u past. Slapen jullie als een stel? Kies gewoon voor twee verschillende matrassen en/of toppers en geniet beiden van een uitstekende en gezonde ligervaring.

Wat is een boxspring bed?

Een boxspring bed bestaat uit verschillende lagen:

de basis met box en bed frame,
een matras (gewoonlijk met een verende kern),
een topper.
In plaats van een lattenbodem liggen de matrassen in een box met springveren. Dit is de gelijknamige boxspring: box betekent box, spring is de veer. Het is meestal van hout en wordt in het bedframe geschoven. Daarop legt u een matras – in een tweepersoonsbed desgewenst ook twee naast elkaar – en een topper. Bij twee matrassen voorkomt de topper de onaangename bezoekersspleet en verbetert hij het liggevoel voor een goede nachtrust.

Waar komen boxspring bedden vandaan?

Misschien kent u de bedvorm al van uw vakantie in de VS: daar is de weelderige bekleding al vele jaren populair en vrijwel geen huishouden en hotel is nog uitgerust met andere bedden. Boxspring is standaard. Dit is vooral te danken aan de grote hotelketens. Zij wilden hun gasten al in de jaren 1950 het beste comfort bieden en rustten hun kamers uit met de meerlaagse bedsystemen.

Vrijwel gelijktijdig met de VS kwamen in Scandinavië de eerste boxspringbedden op de markt. Ze waren qua constructie vergelijkbaar met de Amerikaanse versies, maar de matras was gewoonlijk minder dik en bekleed met dezelfde kleur als de bekleding van het bed.

In Nederland en België is pas enkele jaren geleden bekend geworden hoe comfortabel meerlaagse bedsystemen zijn. Als u extra comfortabel en goed wilt slapen, investeer dan vandaag nog in een boxspring – vooral omdat u ze goedkoop kunt krijgen bij maxmeubel.

Welke matrassen zijn er voor een boxspringbed?

In principe kunt u elke matras in het frame van een boxspring bed plaatsen. Pocketvering matrassen zijn echter bijzonder nuttig, zodat u kunt profiteren van de dubbele vering en het bed zijn voordelen volledig kan benutten. U kunt kiezen uit drie soorten binnenveringmatrassen:

Bonell veerkern
Pocketveren kern
Kern van de vatveer
De keuze van de veren geldt ook voor het basisframe. Hier kunt u meestal kiezen tussen drie soorten veerkern. De regel hier is: hoe eenvoudiger de veerkern, hoe goedkoper het bed.

 

De kern: het hart van het boxspring bed

Waarin verschillen de verschillende versies van elkaar? De basisstructuur van een verende kern is dezelfde: hij bestaat uit stalen veren die onder belasting meegeven en zorgen voor het verende liggevoel. Daarna nemen ze hun oorspronkelijke vorm weer aan.

Klassieke bonellverenkernen bestaan uit onderling verbonden stalen veren die met een schuim- of textiellaag zijn bekleed. Ze geven mee als je gaat liggen, dus ze zijn elastisch over hun hele oppervlak.

In een pocketveren kern bevinden de stalen veren zich afzonderlijk in stoffen zakken, de zakken die de naam geven aan de kern. Aangezien zij niet met elkaar zijn verbonden, wijken zij alleen op de plaats waar zij worden belast. Dit principe wordt puntelasticiteit genoemd.

Kenmerkend voor de veerkern van de loop zijn ook de bolvormige veren. Hierdoor geven ze gemakkelijker mee en is de matras nog comfortabeler.

Welke rol speelt de topper?

Een topper is de kers op de taart van een boxspring bed. Het wordt over de matras gelegd en beschermt het oppervlak. Maar bovenal is het in hoge mate verantwoordelijk voor de perfecte slaapervaring. U kunt een topper van verschillende materialen gebruiken. De meest voorkomende zijn:

Latex
Visco-schuim
koudschuim
De topper is meestal voorzien van een afneembare en wasbare hoes. Dit betekent dat u altijd profiteert van optimale hygiëne. Een boxspring bed is dus zeer geschikt voor mensen met een allergie. En de topper heeft nog een voordeel: als u twee matrassen gebruikt, bedekt u er gewoon de spleet en slaapt u op een doorlopend ligvlak.

De topper ondersteunt het liggevoel op de matras. Pocketverring matrassen zijn bijzonder goed ventilerend en daarom erg populair bij mensen die graag koel slapen. Als u het snel koud hebt en de voorkeur geeft aan een warm slaapklimaat, kunt u een topper van viscoschuim of koudschuim inleggen.

Net als schuimmatrassen zorgen de bijbehorende toppers voor behaaglijke warmte in bed en zijn ze tegelijkertijd luchtdoorlatend. Bovendien ondersteunen ze uw lichaam met een puntelastische overlay. Dit is vooral interessant als u voor een goedkope bonellveringmatras hebt gekozen en toch puntelastisch wilt liggen.

Een latex topper daarentegen is ideaal als u ‘s nachts vaak zweet en dus koel wilt slapen. Het materiaal geleidt de lichaamswarmte zeer goed. Latex is zeer zacht en vult het verende liggevoel van het boxspringbed optimaal aan.

Boxspring bedden heeft charme

De innerlijke waarden maken de bijzondere charme van een boxspringbed uit. In uw slaapkamer speelt de inrichting ook een belangrijke rol. In de regel is het frame van het bed gestoffeerd. Er zijn modellen met een frame en/of hoofdeinde van hout. Onder de gestoffeerde bedden vindt u weer veel verschillende varianten:

met klassieke knoopsluiting
in eenvoudige vormen
met veel decoratieve nekkussens
in rustieke wollen stoffen
in onderhoudsvriendelijke microvezel

En dit zijn slechts enkele van de vele voorbeelden die u kunt ontdekken bij maxmeubel.

U kunt bijvoorbeeld uw boxspringbed in uw favoriete kleur kiezen – zoals blauw, rosé of grijs – en de inrichting van de slaapkamer daarop afstemmen. Een aantrekkelijke designoptie is ook om het corpus van uw kleerkast en de nachtkastjes af te stemmen op de kleur van het bed. Of u kunt bekwame accenten leggen met het bed: een blauwe boxspring in een verder wit interieur straalt een mediterrane flair uit die u elke avond doet denken aan een voorbije vakantie.

Functionele details die boxspring bedden hebben.

Vooral in kleine appartementen is een boxspring bed met functionele elementen welkom. Als u in één of twee kamers woont, wilt u extra dekens en kussens op een ruimtebesparende en onzichtbare manier opbergen. Een bedlade, die zich onder de boxspring bevindt, is ideaal voor dit doel. U klapt de bedsectie op met een vouwmechanisme – meestal bediend door een duurzame gasveer – en onzichtbare, nuttige opbergruimte staat tot uw beschikking.

Houdt u ervan om ‘s avonds in bed te lezen of tv te kijken voor u in slaap valt? Dan zult u een in hoogte verstelbaar hoofdeinde op prijs stellen. Als hij is uitgerust met een motor, drukt u gewoon op een knop en gaat u rechtop staan. Het hoofdeinde wordt ook weer ingetrokken met een druk op de knop.

Geïntegreerde LED-lampen op het boxspringbed zijn een stijlvol alternatief voor het bedlampje: ze zorgen voor sfeervol licht en kunnen vele uren schijnen zonder een veiligheidsrisico te vormen: LED-lampen geven geen warmte af, dus u kunt ze zelfs ‘s nachts laten branden zonder u zorgen te maken.

Hoe groot moet je boxspring bed zijn?

Voor één of twee personen, compact of ruim: de ideale grootte van uw boxspringbed hangt af van verschillende factoren:

Hoeveel mensen slapen er in het bed?
Hoeveel ruimte heb je beschikbaar?
Heeft u een extra lengte nodig?
De klassieke breedte van een boxspring bed is 180 x 200 centimeter. Deze breedte is ideaal voor twee personen. Er passen twee matrassen van elk 90 cm breed in de box, evenals een topper van 180 cm breed. Als u of uw partner langer zijn dan 1,80 meter, wordt een lengte van 2,20 meter aanbevolen.

Als u het boxspringbed alleen gebruikt of een kleine slaapkamer heeft, ga dan voor een breedte van 160 centimeter. Deze afmeting is nog steeds voldoende voor twee personen en is ook geschikt voor kleinere kamers. Bedden met een breedte van 140 centimeter zijn geschikt voor eenkamerappartementen. Ze bieden comfortabel plaats aan één persoon en passen zelfs in kleine slaapkamers.

De perfecte slaapkamer: Dit past bij uw boxspring bedden

Uw slaapkamer is uw toevluchtsoord, waar u kracht opdoet voor de volgende dag en tot rust komt. De inrichting moet dan ook harmonieus zijn. Met een boxspring bed als middelpunt komt u al heel dicht in de buurt van dit doel. Dankzij de meerlaagse constructie en het gestoffeerde karkas ziet hij er nu al uitnodigend uit. Met de bijpassende meubels, accessoires en decoratieve voorwerpen onderstreept u de gezellige uitstraling.

De perfecte slaapkamer: wat past er bij uw boxspring bedden

Het ziet er heel huiselijk uit als je kiest voor een slaapkamer set: Garderobekast, nachtkastjes, commode of dressoir worden in dit geval in een uniform design gehouden en stralen een harmonieuze uitstraling uit. U kunt accenten leggen met slim gebruikte decoratie, bijvoorbeeld een enkele zijden bloem in een smalle bloemenvaas op de commode, lantaarns of een foto aan de muur. Plaats mooie lampen op de nachtkastjes om aangenaam licht te geven om te lezen en te ontspannen. In het ideale geval kunnen de lampen worden gedimd en naar wens licht geven.

Last but not least speelt uw woonstijl een belangrijke rol bij de kamerinrichting rond uw boxspringbed. Gestoffeerde bedden zijn verkrijgbaar in eenvoudige moderne ontwerpen of in een klassieke look. U kunt uw voorkeurslook benadrukken met uw keuze van meubilair. U kunt ook een kunstig contrast vormen, bijvoorbeeld met een onweerstaanbare combinatie van landhuis meubelen, of met romantische retro touch en een boxspringbed met klassieke knopen stoffering.

Samenvatting: alle voordelen van een boxspring bed

Boxspring bedden behoren tot de meest populaire slaapkamermeubelen ter wereld. Dat is geen wonder, want ze scoren met een aantal voordelen. Geen enkele andere vorm van bed kan zo individueel worden uitgerust. Met een binnenvering kern, matras en topper heeft u drie opties tot uw beschikking om het voor u beste ligcomfort te bereiken. Kies uit verschillende soorten matrassen – desgewenst kunt u ook een matras van vormschuim of latex gebruiken – en kies een topper die volledig beantwoordt aan uw ligbehoeften, bijvoorbeeld met betrekking tot uw eisen aan het slaapklimaat.

Dankzij de comfortabele hoogte kunnen oudere mensen comfortabel opstaan en gaan liggen. Bovendien oogt het slaapgedeelte op die manier weelderig en presenteert het zich als een exclusieve blikvanger in de kamer. De aangename designs van de boxspring bedden van maxmeubel doen de rest.

Omdat boxspring bedden meestal als tweepersoonsbedden verkrijgbaar zijn, kunt u ze heel individueel uitrusten met twee matrassen die naast elkaar liggen. Dit geldt niet in de laatste plaats voor de hardheid van de matras. U moet dit aanpassen aan uw lichaamsgewicht. Hardheidsniveau H2 is geschikt voor personen tot 80 kg, hardheidsniveau 3 voor personen tot 100 kg en hardheidsniveau 4 voor personen tot 120 kg. Bent u zwaarder, ga dan voor een matras met hardheidsgraad 5. De juiste hardheidsgraad zorgt voor een gezond liggevoel en ondersteunt uw rug perfect.

Boxspring Bedden online bij maxmeubel tegen lage prijzen

Liggen zoals in een luxe hotel hoeft niet duur te zijn: Dit blijkt uit de boxspring bedden bij maxmeubel. Kies nu online uit een ruim assortiment boxspring bedden met handige eigenschappen en in prachtige designs en geniet van de lage prijzen. De bedden hebben al de typische elementen: Boxspring, matras en topper zijn perfect op elkaar afgestemd en u koopt een samenhangend slaapsysteem. Bent u ook op zoek naar een geschikte slaapkamerinrichting? Kijk dan eens naar onze diverse slaapkamerprogramma’s.