2021 KLEURENTRENDS welke kleuren kun jij het beste gebruiken!

2021 KLEURENTRENDS

2021 KLEURENTRENDS (EN WAT HET BETEKENT VOOR INTERIEURTRENDS VOOR 2021)

2021 KLEURENTRENDS. Omdat we 2020 graag zo snel mogelijk willen vergeten, gaan we alvast kijken naar de kleurtrends van 2021. Welke stijlen en kleuren komen weer terug in 2021 en welke kleuren kun jij gebruiken om jouw interieur 2021-proof te maken? 

Ben je van plan de muren een nieuw kleurtje te geven? Kijk dan eerst hier naar welke kleuren heel hip gaan worden. 

WAT ZIJN DE INTERIEUR KLEUREN 2021

Ik ga samenwerken met een aantal van hun interieurontwerpers om u tips en trends te geven voor het ontwerpen van uw huis en het inrichten van uw ruimte. Vandaag delen we de eerste in onze blog samenwerking, gebracht door maxmeubel Interior Designer Esther Pauw.

Deze zal ons helpen om onze ogen op de toekomst te richten, tot 2021 (en laten we eerlijk zijn, het is leuk om even aan iets anders dan 2020 te denken, nietwaar?). Flexa heeft zojuist hun kleurprognose voor 2021 aangekondigd, en Esther deelt meer over deze kleuren en hoe de 2021 kleurentrends in onze huizen kunnen worden verwerkt, samen met enkele belangrijke interieurtrends voor 2021 om naar te kijken. Ik heb veel geleerd van Esther op dit gebied, en de voorbeelden die ze deelt. Misschien ga ik binnenkort wel winkelen…

Hier is het eerste artikel in onze nieuwe woninginrichtingsserie met maxmeubel. Blijf op de hoogte van meer interieur ideeën en inzichten op make over day, en volg maxmeubel op Instagram voor voortdurende inspiratie in huisstijl. Wil je meer zoals dit? Bekijk dan ook dit artikel over 2021 meubeltrends. Maar nu eerst de 2021 kleurentrends.

KLEURVERWACHTING 2021

De laatste tijd heb ik geëxperimenteerd met verschillende kleurenpaletten om mijn huis op te fleuren in deze ongemakkelijke tijden. Zoals de meeste mensen had ik verlof tijdens Covid en zat ik zes weken lang thuis te staren naar dezelfde muren. Ik begon het gevoel te krijgen dat ik kleurpapieren miste in mijn anders monochrome huis. Toen begonnen de ladingen aan mijn deur te komen met verschillende decoraties.

Vandaag ga ik u helpen een voorsprong te krijgen op het decoreren van uw huis met behulp van de flex kleuren voor 2021 als onze gids. Ze hebben gekozen voor veertig verfkleuren, onderverdeeld in vier trends: Trust, Expressive, Timeless en Earth. Met behulp van maxmeubel zal ik me richten op elk gebied van het huis en u enkele tips geven als we verder gaan.

2021 KLEURENTRENDS
2021 KLEURENTRENDS

2021 KLEURENTRENDS: Trust

Onze eerste trend is Trust. Als ik aan heiligdom denk, ben ik vaak geïnspireerd door de natuur. Met behulp van kalmerende beige of grijze kleurpaletten die geaccentueerd worden met gedempte warme tinten. Een ander ding dat me te binnen schiet is comfort en kalmerend. Afhankelijk van je levensstijl kan dat binnen of buiten zijn. Het is belangrijk om ruimte voor jezelf te creëren om tot rust te komen.

Krachtige natuurtinten worden gecombineerd in het ‘Trust kleurpalet’ . Je ziet Brave Ground, klei kleuren, chocolade bruin met witten. Combineer dit met verschillende soorten hout, natuurlijke materialen als riet en rotan en je hebt deze interieurtrend 2021 te pakken! Voor mij zijn dit de perfecte basis tinten voor een sfeervol interieur. Combineer met groen van planten of okergeel/gouden details voor een beetje extra glamour.

Ze beheersen hun eigen stijl door antieke looks te mengen met de klassieke moderne kaders van vandaag. De Matteo bank die hieronder is afgebeeld met zijn op beschutting geïnspireerde kussen is de perfecte plek om een dutje te doen, een boek te lezen of te ontspannen. Met zijn gedempte tinten is het de perfecte aanvulling op elke ruimte.

Een andere mooie manier om een toevluchtsoord te veroveren is door het creëren van een buitenzitplaats. Veel mensen denken niet aan het creëren van een monochrome uitstraling naar buiten, het dragen van de woonkamer achter het huis en in de tuin of patio. Lounge set is perfect om de minimalistische stijl naar elk huis te brengen, voor een prijs van rond de 400 euro die het budget niet zal breken. 2021 KLEURENTRENDS

2021 KLEURENTRENDS3
2021 KLEURENTRENDS

2021 KLEURENTRENDS: Expressive

Ben jij gek op kleur? Het ‘Expressive kleurpalet’ geeft kracht om jezelf te zijn. Je combineert vrolijke kleuren als roze, rood en lila met Brave Ground. Juist door de neutrale tinten gecombineerd met de fellere kleuren ontstaat er een mooi evenwicht. Je kunt dit natuurlijk doortrekken in de styling en kiezen voor bijvoorbeeld een oud roze muur, rode bank met kussens in terra en bruin. Deze kleuren zijn in 2021 niet weg te denken van interieur tot kleding.

Mijn huis is gevuld met Mid Century antiek dat mijn grootvader aan mij heeft doorgegeven en dat eigenlijk op dit moment in de mode is. Door het toevoegen van kleurpapieren en het herbeleven van de functie van de voorwerpen ben ik in staat om een vernieuwde benadering van de aan mij overgeleverde meubelen te creëren.

Een andere manier om een leefruimte toe te voegen is door het decoreren met een accent item zoals de Sinclair Blue Lagoon TV Stand. Dit zal elk huis opvrolijken met een pop van kleur, terwijl het functionaliteit toevoegt aan de kamer zelf. TV-standaards zijn multifunctionele stukken die gebruikt kunnen worden als een buffet, entree of sofatafel. Laat de naam van een item niet bepalen hoe u het in uw huis gebruikt, elke situatie is anders.

2021 KLEURENTRENDS
2021 KLEURENTRENDS

2021 KLEURENTRENDS: Timeless

Modern en klassiek komen samen in het ‘Timeless kleurpalet’. Tijdloos is Brave Ground en klassiek is bijvoorbeeld het oker geel. Het zorgt voor een warm, comfortabel en nostalgisch gevoel in huis. In de prachtige sfeerfoto’s zie je hoe je met verf kleurvlakken, cirkels en banen op de wand kunt maken met dit kleurpalet. Juist door binnen deze serie te blijven ontstaat er een prachtig geheel.

Een item dat vaak over het hoofd wordt gezien is het dagbed. Ze zijn multifunctioneel en kunnen worden gebruikt als extra bed voor overnachtende gasten in een kleine ruimte, of in een kantoorruimte om te ontspannen tussen de Zoom-gesprekken door. Het Brooklyn Daybed heeft een strak modern frame met een uitsparing in de rug. Dit concept is perfect om te zweven in het midden van een kamer om een gespreksgroep te creëren. Of het kan gebruikt worden als scheidingswand tussen de woonkamer en de eetkamer, zonder de stroom te blokkeren met volumineuze spullen.

De technologie is overal om ons heen in de 21e eeuw, er is geen ontkomen aan. Met de Talin Liggende bank krijgt u het beste van beide werelden, comfort en functie. Het is de perfecte combinatie van de stijl van het midden van de eeuw en de moderne grijze bekleding. Een bijkomend voordeel zijn de USB-poorten waarmee u uw telefoons en tablets kunt opladen terwijl u ontspant van een lange werkdag. Deze bank is perfect voor diegenen onder u die graag hun kleurenschema’s vaak veranderen. Met zijn neutrale grijze bekleding kunt u bijna elke kleur toevoegen om het gevoel van de ruimte te veranderen. 2021 KLEURENTRENDS

2021 KLEURENTRENDS5
2021 KLEURENTRENDS

2021 KLEURENTRENDS: Earth

Tot slot, voor degenen die niet bang zijn voor kleur, hebben we Tapijt. Deze trend zal zeker helpen geluk te brengen en je leven te verlichten met deze heldere keuzes. U kunt uw individuele stijl uitdrukken en een vonkje vreugde toevoegen aan de gebieden waar u sinds de quarantaine 24 uur per dag en 7 dagen per week bent geweest en die u nu begint op te merken.

Aardekleuren van zeeblauw, bosgroen en herfstbruin worden gecombineerd in het ‘Earth kleurpalet’. Wat een fantastisch effect in dit interieur! Deze kleuren zorgen voor rust, ontspanning en verbinding met de natuur. Door de donkere tinten in het palet creëer je sfeer. Neem bijvoorbeeld de zwarte trap of  de donkere nissen. Heerlijk om in weg te kruipen. De donkere kleuren zijn ook heel mooi te gebruiken in de slaapkamer. Schilder bijvoorbeeld de wand achter het bed in zo’n tint en het krijgt de sfeer van een luxe hotel.

De Adeline Sofa heeft een gestroomlijnd frame, een diepe zitting en alternatieve kussens met dons. Dit is een perfect compromis als u een trendy stijl wilt, terwijl u toch het comfort van die oversized stukken krijgt waar u van houdt. Speciale bestellingen zijn de perfecte manier om uw eigen designvoorkeur te creëren.

Bij het inrichten van een ruimte kun je nooit de accenten vergeten! Gebiedsdekens kunnen een ruimte aan elkaar knopen door het toevoegen van een patroon, kleur of textuur. Ze kunnen ook individuele secties tussen een grote kamer creëren om de woon- en eetruimtes te scheiden. Of voeg kleur toe aan een huurwoning waar je niets anders kunt veranderen dan de inrichting. Een Roze/Multi tapijt gebruikt alle kleuren van de Tapijtlijn, terwijl het de pop van kleur toevoegt aan een anders zwart-witte kamer. Een favoriet vloerkleed of kunst kan worden getransformeerd tot de inspiratie voor een kamer, waarbij het ontwerp in zekere zin achterstevoren is.

Ik hoop dat 2021 helderheid en troost brengt in jullie leven! Tot die tijd richt u zich op uw ruimtes en gebruikt u de kleuren die u inspireren om uw huis in te richten zoals u dat wilt.

Deze nieuwe kleuren zijn te testen met de Flexa Kleurtester, deze zijn verkrijgbaar in de verfwinkel of te bestellen via de Flexa website. Handig om op een groot stuk papier of karton te schilderen en te bekijken hoe het op jouw muur staat. Via de Flexa app kan je een foto uploaden en de kleuren uitproberen. Let er altijd op dat kleuren vanaf een scherm altijd anders ogen dan in het echt. Dus voor de klus een keurtester bestellen is altijd een goed idee. Kom je er zelf niet uit? Vraag dan een kleuradvies/ interieuradvies aan. 2021 KLEURENTRENDS

Esther Pauw
Interieurontwerper 2021 KLEURENTRENDS

Mijn naam is Esther Pauw, ik kom oorspronkelijk uit Nieuwegein, waar ik mijn Interieur Ontwerp diploma heb behaald. Sindsdien ben ik met mijn vriend Karel en onze twee honden, Fiona en Koert, naar Zuid-Holland verhuisd. Ik ben begonnen met vloeren, maar al snel ben ik als Interieurontwerper voor Maxmeubel gaan werken. Waar ik de afgelopen vijf jaar de gasten heb geholpen bij het voltooien van hun woninginrichtingsprojecten. Onlangs heb ik gewerkt aan een ontwerpcoalitie die cursussen voor teamleden heeft ontwikkeld om ontwerpers te worden in het hele bedrijf. Mijn persoonlijke ontwerpen zijn geïnspireerd op mijn liefde voor de natuur, die ik gebruik om unieke en kleurrijke ruimtes te creëren. Veel plezier met deze prachtige kleuren.

2021 KLEURENTRENDS
2021 KLEURENTRENDS