10 tips voor een gezellig huis

10 tips voor een gezellig huis

10 tips voor een gezellig huis

10 tips voor een gezellig huis maar ook veilig. Met een paar vuistregels kunt u de knikken in uw ruimte wegwerken en er een functioneel en comfortabel toevluchtsoord van maken. hier onder 10 tips voor een gezellig huis.

Woonkamer

Tip #1

Als je hebt geluisterd naar een advies over interieurontwerp, heb je waarschijnlijk gehoord dat een salontafel een geweldig aandachtspunt is voor je woonkamer. Dat is waar, maar u moet er wel voor zorgen dat de salontafel niet zo groot is dat hij uw bank overrompelt. De afstand tussen uw bank en uw salontafel is ook een cruciale overweging, zowel voor u als voor nietsvermoedende gasten die liever niet gekneusd worden door uw meubels. Vergeet niet dat de salontafel ver genoeg weg moet zijn om voldoende beenruimte te bieden, maar wel dicht genoeg om mokken comfortabel te kunnen neerzetten. We raden een tussenruimte van ongeveer 35 tot 45 cm.

10 tips voor een gezellig huis1

Tip #2

Televisies zijn het best gepositioneerd als de kijkers, een beetje naar beneden kijken, op het scherm. Dit voorkomt lastige schitteringen en geïrriteerde vrienden. Voor een precieze positionering moet het midden van de tv 30 centimeter boven de laagste zitplaats in de kamer staan. Als u van plan bent om een TV-unit te krijgen die kan dienen als boekenplank, houd er dan rekening mee dat een diepte van 30 cm ideaal is voor de meeste boeken.

Tip #3

Haal het idee van een tapijt niet van je af. Vloerkleden geven kleur, charme en karakter aan uw ruimte. Voor grote ruimtes kan het vloerkleed ongeveer 60 cm van de muur verwijderd zijn, terwijl voor kleinere ruimtes 30 tot 40 cm voldoende is. De meeste ontwerpers geven er de voorkeur aan dat ten minste twee poten van elke stoel en bank een plekje vinden op het vloerkleed. Dit creëert een comfortabele conversatieruimte binnen de grotere context van de woonkamer.

Tip #4

Een van de belangrijkste overwegingen bij de inrichting van de ruimte is dat de paden naar binnen en naar buiten vrij van rommel moeten zijn. Je probeert immers een gastvrij huis te creëren, niet een hindernissenparcours. Zorg er dus voor dat u ten minste 75 – 80 cm van een loopbrug tussen de meubels hebt.

10 tips voor een gezellig huis
10 tips voor een gezellig huis

Keuken

Tip #5

Keukens zijn compact en zwaar in opslag en mobiliteit. Geen wonder dus, dat elke centimeter er toe doet. Voor een functionele, ergonomische keuken creëert u een ‘Work Triangle’. De drie punten van deze driehoek zijn het fornuis, de koelkast en de gootsteen. Elke zijde van de driehoek moet niet minder dan 38 cm en niet meer dan 65 cm zijn.

Tip #6

Als je een zitplaats in de keuken hebt, moet die buiten de werkdriehoek liggen. Een aanrecht dat ten minste 60 cm breed is en een minimale ruimte van 38 cm boven heeft, is het beste om comfortabel te mengen, te kneden en te hakken.

10 tips voor een gezellig huis5
10 tips voor een gezellig huis

Tip #7

Als uw keuken een kleine ruimte is, vergeet dan niet te vermelden op welke manier kast- en apparaatdeuren openzwaaien. Overlappende deuren kunnen je vastzetten in het midden van een recept en keukenfiasco’s (en keukenhysterie opwekken).

Tip #8

Bij een goed keukenontwerp gaat het niet alleen om het kookgedeelte, maar moet ook rekening worden gehouden met het gemak van het uitladen van boodschappen en het afwassen van de vaat. Idealiter zou een spoelbak ‘landingsplaatsen’ of vleugels moeten hebben van ten minste 60 cm aan de ene kant en 45 cm aan de andere kant.

10 tips voor een gezellig huis4
10 tips voor een gezellig huis

Slaapkamer

Tip #9

Terwijl het bed het voor de hand liggende middelpunt van de slaapkamer is, moet u ervoor zorgen dat het niet te druk is in de kamer. Om dit te bereiken, gebruiken verschillende ontwerpers de 60:30:10 verhouding (vaak de Gulden Snede genoemd). 60% van het vloeroppervlak moet worden besteed aan meubels, dus als u dressoirs, stoelen e.d. wilt, gebruik dan de 60% verstandig. 30% van het vloeroppervlak is bestemd voor de loop vrijheid, en 10% voor de kans dat er iets misgaat – planten, lampen en dergelijke.

Tip #10

Om een evenwichtige indeling in uw slaapkamer te maken, plaatst u eerst de grootste meubels, dat wil zeggen het bed, en past u deze vervolgens in de kleinere stukken. Dit kan je helpen om te meten wanneer je moet stoppen, zodat je niet eindigt met een slaapkamer die eruit ziet als een opslagruimte.

Terwijl een mooi ontworpen huis veel van zijn charme dankt aan visueel aantrekkelijke kleuren, prints en meubels, is wat het echt met elkaar verbindt een samenhangend designplan. Ontwijk deze noodzakelijke stap niet. In plaats daarvan, pak je een pen en notitieblok en doe een beetje landmeetkunde!

10 tips voor een gezellig huis
10 tips voor een gezellig huis

10 tips voor een gezellig huis succes!